Λιβαδειά: Ημερίδα με θέμα «οι Εθνικές Μειονότητες στην Αλβανία και οι Προκλήσεις της Διατήρησης της Πολιτιστικής τους Ταυτότητας»

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Κατίνα Παπά» Λιβαδειάς στο Δήμο Φοινίκης, επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα «οι Εθνικές Μειονότητες στην Αλβανία και οι Προκλήσεις της Διατήρησης της Πολιτιστικής τους Ταυτότητας», που διοργάνωσε ο οργανισμός AJMMI σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθνικών Μειονοτήτων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκπρόσωποι των 9 (εννέα) μειονοτήτων, διπλωμάτες και κρατικοί φορείς παρευρέθηκαν στη συζήτηση. Με τον δήμαρχο Φοινικαίων Χρήστο Κίτσο, εκπροσωπώντας το Κόμμα των Ελλήνων ‘’MEGA-EEMM’’, να τονίζει στην ομιλία του την σπουδαιότητα διασφάλισης και διατήρησης της πολιτιστικής μας ταυτότητας, σύμφωνα με το καταστατικό του νόμου με Ν.96/2017, ημ. 13.10.2017 "Περί προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων στην Δημοκρατία της Αλβανίας", καθώς και την βαρύτητα της επικείμενης πληθυσμιακής απογραφής.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτριος Σαχαρίδης.


Μετά το πέρας των εισηγήσεων, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισίωσαν τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα Αγίου Κοσμά και Φοινίκης.

Σχόλια