Μέτα: Η Σερβία χρησιμοποιεί εγκληματικές ομάδες στο Βόρειο Κόσοβο

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα, σε πρόσφατη δήλωση στον Τύπο, ζήτησε από τη Σερβία να εγκαταλείψει την ενθάρρυνση εγκληματικών ομάδων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.
Ο Μέτα κατηγόρησε το επίσημο Βελιγράδι ότι κάθε φορά που βρίσκεται σε δυσμενείς θέσεις και πρέπει να αποδεχθεί τις συμφωνίες που υπέγραψε στις Βρυξέλλες, χρησιμοποιεί εγκληματικές ομάδες στο Βορρά για να αποσταθεροποιήσει το Κοσσυφοπέδιο και την περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, η Σερβία και η Αλβανία προχωρούν μόνο συμφωνίες που είναι προς το συμφέρον τους.
«Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη καταστροφική, αποσταθεροποιητική συμπεριφορά. Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να υποστηριχθεί πουθενά, πόσο μάλλον στη μέση των Τιράνων. Οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας είναι αποδεκτή αλλά όχι υποτελής. «Ακόμη και με την Αλβανία, η Σερβία προχωρά μόνο συμφωνίες που εξυπηρετούν το δικό της συμφέρον», είπε ο Μέτα.

Ο Μέτα είπε ακόμη ότι είναι καιρός να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, η οποία θα λύσει οριστικά τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών.
«Οποιαδήποτε μερική και μη ολοκληρωμένη λύση θα είναι ένας ανοιχτός δρόμος για συνεχείς εντάσεις και υψηλό κόστος για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Η διαδικασία του Βερολίνου και οι ευρωατλαντικές ενοποιήσεις είναι ο μόνος δίκαιος και ασφαλής δρόμος για ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Μέτα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια