Αλβανία: Αυξάνονται τα κοινωνικά βοηθήματα για αρκετές κατηγορίες

Διπλασιάζεται από την 1η Οκτωβρίου η οικονομική ενίσχυση για τις γυναίκες που είναι αρχηγοί του νοικοκυριού και έχουν δύο παιδιά και άνω καθώς και για τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών που δεν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος.
Το πακέτο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση της κοινωνικής πρόνοιας κατά 10% για τις οικογένειες που είναι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας.

«Πάνω από 64.000 οικογένειες θα επωφεληθούν από αυτά τα μέτρα. Αυτή είναι μια μορφή σταθερής και μακροπρόθεσμης στήριξης, δεν δίνεται μόνο για έναν ή δύο μήνες, αλλά θα συνεχιστεί και στο μέλλον», δήλωσε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ogerta Manastirliu.
Μέρος του πακέτου βοήθειας είναι επίσης η αύξηση της ηλεκτρικής στήριξης που λαμβάνουν 12.000 άτομα που πάσχουν από αναπηρίες.

Οι παραπληγικοί και τετραπληγικοί πολίτες καθώς και οι τυφλοί πολίτες της πρώτης κατηγορίας θα επωφεληθούν από αύξηση της κρατικής τους βοήθειας η οποία θα ανέλθει από 2.000 σε 3.000 ΛΕΚ. Ενώ τα άτομα στα οποία έχει εκδοθεί επίσημο καθεστώς τυφλών δεύτερης κατηγορίας θα επωφεληθούν από αύξηση στη βοήθειά τους που θα ανέλθει από 1.400 σε 2.400 ΛΕΚ.

 ενίσχυση για ηλεκτρικό ρεύμα για άτομα με αναπηρία και τετραπληγικούς και τυφλούς κατηγορίας 1, ήταν 2.000 λεκ και θα ανέλθει έως 3.000 λεκ.
Η ενίσχυση για ρεύμα για τυφλούς κατηγορίας 2 ήταν 1.400 λεκ και θα ανέλθει στα 2.400 λεκ.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια