Το δράμα του λαού της Χιμάρας και όλης της Αλβανίας συνεχίζεται


Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, η Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κυρία Klotilda Bushka, πραγματοποίησε συνάντηση με τους «πολίτες» της Χιμάρας (συνάντησε μόνο τους δημογέροντες και τους υπαλλήλους του δημαρχείου, καθώς θεωρεί ως πολίτες μόνο άτομα προσκείμενα στο κόμμα της). Σκοπός της συνάντησης ήταν για να τους ενημερώσει για την πορεία εφαρμογής του Νόμου 20/2020. Εν τω μεταξύ, την επόμενη μέρα, ο Διευθυντής του ASHK (Διεύθυνση Κτηματολογίου) , Αρταν Λάμε, ήρθε στη Χειμάρρα και μοίρασε 10 τίτλους ιδιοκτησίας με τη μεγαλοπρέπεια ενός ριάλιτι.
Το δράμα του λαού της Χιμάρας και όλης της Αλβανίας συνεχίζεται. Οι ιδιοκτήτες έχουν γίνει πρώην ιδιοκτήτες. Ο Νόμος 20/2020, αν και πολύ διαφημιζόμενος, αντί να λύσει το περιουσιακό πρόβλημα, το επιδείνωσε ακόμη περισσότερο. Τα μόνα πιστοποιητικά που έχουν διανεμηθεί μέχρι στιγμής με αυτόν τον νόμο δεν είναι περισσότερα από 20.

Ένας δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής της αριστεράς που πρόσφατα μετατράπηκε σε φωτογράφο έλαβε ένα πιστοποιητικό. Τα άλλα ανήκουν στους ολιγάρχες και σε λίγους ντόπιους, που τα πούλησαν στους ολιγάρχες. Άρα, όλος ο σκοπός του νόμου είναι η περιουσία να αλλάξει χέρια και να κλαπεί άδικα από τους γηγενείς Χιμαριώτες.
Αν και η πλειοψηφία των πολιτών ήταν κατά αυτού του νόμου, και πάλι χιλιάδες από αυτούς έκαναν αίτηση για έκδοση πιστοποιητικών, αλλά η εφαρμογή του νόμου έχει απογοητεύσει ακόμη και τους απαισιόδοξους.

Σαν να μην έφτανε η πραγματικότητα, ο επικεφαλής της κτηματογράφησης, Αρτάν Λαμε, κοροϊδεύει τον κόσμο. Έρχεται στη Χιμάρα και μοιράζει «τίτλους ιδιοκτησίας», όπως οι αποικιστές εξαπατούσαν τους ιθαγενείς ανταλλάσσοντας χρυσό με καθρέφτες. Η κοροϊδία του Λάμε είναι τόσο μεγάλη που μοιράζει τίτλους ιδιοκτησίας, σαν να μοιράζει «λότο» και να πουλά στους πολίτες όσα τους ανήκουν ήδη. Κατά τη γνώμη μας, αυτές οι κινήσεις δεν έχουν να κάνουν με την πρόθεση της κυβέρνησης να λύσει οριστικά το περιουσιακό, αλλά με την έναρξη της εκλογικής εκστρατείας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το παράρτημα της Ομόνοιας στη Χιμάρα, καταγγέλλει τη χειραγώγηση αυτής της διαδικασίας και καλεί την κυβέρνηση και τον Αρτάν Λάμε να μην προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Χιμαριωτών, που καταλαβαίνουν πολύ καλά τι κρύβεται πίσω από αυτό το κακό θέαμα. Οι Χιμαριώτες, που είχαν προηγουμένως την ικανότητα να αποκτήσουν αυτές τις γαίες για αιώνες, εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να τις υπερασπιστούν με αποφασιστικότητα.

Χειμάρρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022
ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια