Κάλεσμα Ράμα στους Αλβανούς μετανάστες να επενδύσουν στον αγροτουρισμό

Σε συνάντηση στη Μπουλκίζα, ο Αλβανός πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, εστίασε στις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.
Ο Ράμα είπε ότι η περιοχή έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, «το οποίο πρέπει να μετατραπεί σε υψηλό εισόδημα για τους ανθρώπους», όπως κάνουν στην Ελβετία και την Αυστρία, συνδυάζοντας τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή με τη φιλοξενία.

Εν τω μεταξύ, ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι σε τέτοιου είδους περιοχές δημιουργήθηκαν οι πρώτοι αγροτουριστικοί ξενώνες, οι οποίοι αποτελούν απτά παραδείγματα για το πώς μπορεί να λειτουργήσουν επωφελούμενοι από την υποστήριξη.
«Αυτό είναι το μέλλον και γι' αυτό παρέχουμε συγκεκριμένη υποστήριξη. Η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Όποιος έχει το σπίτι του παππού ή ένα κομμάτι γης που ανήκει στον παππού του στο χωριό και είναι έτοιμος να ανοίξει μια επιχείρηση, θα κέρδιζε τουλάχιστον τα διπλάσια από αυτά που κερδίζει στο εξωτερικό ως εργαζόμενος»

Ο Ράμα έφερε το παράδειγμα του Μπελς στην περιοχή του Ελμπασάν, που σήμερα ζει από τον τουρισμό.
«Η Ούλζα, η Μπουλκίζα και όλη αυτή η περιοχή φαίνονται να δημιουργήθηκαν από τον Θεό για τον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη φύση, για όλα τα όμορφα μέρη που λείπουν από τις πόλεις. Πρέπει να διατεθεί. Αυτό που θα κάνουμε είναι όλο και περισσότερα με τους δήμους», είπε ο Ράμα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια