Ντούλες: Η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί στις εκλογές

Ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της και να ενωθεί για να πετύχει στις επόμενες εκλογές, διαφορετικά θα πάει προς μια νέα ήττα.
«Η αντιπολίτευση είναι η ελπίδα του αύριο, αλλά ούτε αυτή υπάρχει. Αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να αναδιαρθρωθεί ενιαία, να δώσει λύσεις και ελπίδα. Υπάρχουν προϋποθέσεις, αλλά εξαρτάται από τη βούληση. Έχουν ξεκινήσει κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, εκεί είναι κάποια στοιχεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν και θα πρέπει να οδηγήσουν σε κάποια διέξοδο.

Πρώτον, πώς θα τοποθετηθούν όλα τα κομμάτια της αντιπολίτευσης στην πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές. Με ποιον; Πώς θα είναι ο υποψήφιος που πρέπει να σταθεί ποιοτικά απέναντι σε αυτούς της πλειοψηφίας; Πόσο θα πετύχει αυτή η αντιπολίτευση σε αυτή την πολιτικά φορτισμένη κατάσταση, απογοητευτική για όλους, για να πείσει ότι η αντιπολίτευση, παρότι έχει τα ίδια στοιχεία και προβλήματα για πολλά χρόνια, θα φέρει κάτι νέο, διαφορετικό και ελπίδα;», σχολίασε ο Βαγγέλης Ντούλες σε τηλεοπτική εκπομπή

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση πρέπει να είναι ενιαία και αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη βούληση του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Δημοκρατικού Κόμματος.
«Στις συνθήκες που η πολιτική μας ζωή βρίσκεται σε ακραία υποβάθμιση, τι θα προσφέρει η αντιπολίτευση; Έχουμε μια μονιστική τοπική αυτοδιοίκηση που ελέγχεται εξ αποστάσεως. Είμαστε εν μέσω μιας τέλειας καταιγίδας. Εμείς που χάσαμε την ιστορική ευκαιρία έχουμε την ευθύνη να οδηγήσουμε την αντιπολίτευση στη νίκη που θα φέρει ελπίδα. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η ενοποίηση και χωρίς τον ρόλο της μεγαλύτερης συμμαχικής δύναμης αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Θα πάμε προς μια νέα ήττα αν δεν επιτευχθεί αυτό που θα στερήσει την ελπίδα από τον πολίτη, μια νίκη του Ράμα θα βάλει τη χώρα σε άλλη τροχιά. Η αντιπολίτευση πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της και σε τέτοιες στιγμές ο πολιτικός που καλείται να δώσει λύση ξεχωρίζει από αυτόν που κυνηγά καταστάσεις απλά για επιβίωση».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια