Αλβανία: Τρία χρόνια μετά τον τραγικό σεισμό χιλιάδες παραμένουν χωρίς σπίτι

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τραγικό σεισμό που έπληξε την Αλβανία τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου 2019. 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο το Δυρράχιο.

Αν και έχουν περάσει τρία χρόνια, οι συνέπειες του σεισμού είναι αισθητές. Περίπου 4.000 οικογένειες δεν έχουν λάβει ακόμη το σπίτι, το οποίο η κυβέρνηση υποσχέθηκε για κάθε θύμα.
Πολλοί από αυτούς ζουν ακόμη σε κοντέινερ ή σκηνές. Η ανακατασκευή είναι μια διαδικασία που συνοδεύτηκε από επιφυλάξεις.

Σε αυτό το διάστημα αντιπολίτευση, ειδικοί και πολίτες έχουν καταγγείλει καταχρήσεις και κλοπή των ταμείων ανοικοδόμησης, έλλειψη βοήθειας κ.λπ.
Η ανοικοδόμηση επεκτάθηκε στο Δυρράχιο, την Κρούγια, τη Λέζα και το Κουρμπίν, περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό.

Υπάρχουν πάνω από 4.000 οικογένειες στον κεντρικό δρόμο, όπου μόνο ένα μέρος τους παίρνει επίδομα ενοικίου. Εν τω μεταξύ, η κατάσταση με τα σχολεία παραμένει ανησυχητική. Οι ζημιές έχουν αναγκάσει περισσότερα από 5.000 παιδιά να μετακομίσουν σε άλλα ιδρύματα, μακριά από τα σπίτια τους ή να σπουδάσουν με βάρδιες.

Σχετικά Θέματα

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια