Ο Ολυμπιακός αποσύρεται από το πρωτάθλημα και κατεβαίνει, ως κόμμα, στις εκλογές

Βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού σκηνικού έβαλε η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αποσύρει τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα και να τον κατεβάσει, ως κόμμα, στις εκλογές.
Η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη πάρθηκε αμέσως το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τη σφαγιαστική διαιτησία του Δανού διαιτητή, ο οποίος εμπλέκεται και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αφού τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ και υπάρχει συνομιλία του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, την Τζένη Μπαλατσινού και τον Λάκη Λαζόπουλο, όπου συζητούν για το καλάθι του νοικοκυριού και τις τιμές στο πέναλτι στο γηπεδούχο στο 95ο λεπτό του αγώνα.

Η κάθοδος του Ολυμπιακού στις εκλογές έχει τρομοκρατήσει τα πολιτικά κόμματα, αφού οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι σε όλα τα κόμματα και είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν Ολυμπιακό, αφού κόμμα αλλάζεις αλλά ομάδα ποτέ.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι γύρω στο 30% του ποδοσφαιρικού-εκλογικού σώματος αλλά, αν ο Ολυμπιακός πάρει και τις ψήφους των οπαδών των ομάδων που είναι παραρτήματά του, θα βγει αυτοδύναμος κυβέρνηση και θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν σκοπεύει να αναλάβει και επίσημα την πρωθυπουργία της χώρας -γιατί έχει και δουλειές ο άνθρωπος- αλλά σκοπεύει να δώσει το χρίσμα του πρωθυπουργού στον Μαρτσέλο -που θα ελληνοποιηθεί τις επόμενες μέρες-, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών θα αναλάβει ο Κώστας Φορτούνης που, εκτός από παικταράς, είναι πολύ δυνατός και στα ελληνοτουρκικά.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος έχουν θορυβηθεί από την κάθοδο του Ολυμπιακού στις εκλογές και εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατέβουν μαζί στις εκλογές ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, με υποψήφιο πρωθυπουργό τον Δημήτρη Σαραβάκο, ο οποίος έχει παίξει και στις δυο ομάδες.

Βέβαια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατέβει η ΑΕΚ στις εκλογές σε συνεργασία με το ΚΚΕ, ενώ ανακοίνωσε πως αγόρασε το Σπίτι του Λαού στον Περισσό και θα το μετατρέψει σε μπουτίκ της ΑΕΚ και μουσείο της ΑΕΚ και του Λένιν.
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και μάλλον δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές, αφού οι περισσότεροι βουλευτές τους δουλεύουν για τους ολιγάρχες, οπότε οι βουλευτές θα προτιμήσουν να κατέβουν στις εκλογές με κάποια ποδοσφαιρική ομάδα.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως, αν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβουν στις εκλογές, μπορούν να συμμετάσχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά θα ξεκινήσουν από την ερασιτεχνική κατηγορία.
/pitsirikos.net

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια