Συνεχίζεται το σφυροκόπημα σε Μητσοτάκη και εκτός συνόρων για τις υποκλοπές

Καταιγίδα εντός κι εκτός συνόρων για την κυβέρνηση από τις νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Μεγάλα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο δημοσίευμα του Documento και τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση, ενώ το σκάνδαλο παίρνει πολιτικές διαστάσεις κι εκτός συνόρων.
Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της Σάσκια Μπρικμόντ, ευρωβουλευτή και μέλους της επιτροπής PEGA, η οποία ζήτησε παραίτηση του πρωθυπουργού και προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «παρανοϊκό» και υπογραμμίζει ότι οι σημερινές αποκαλύψεις εξηγούν το γιατί ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

Χθες, άλλωστε, η εισηγήτρια της PEGA, Σόφι ιντ Βελντ, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ζήτησε να αρχίσει εκ νέου η εξεταστική επιτροπή, ενώ κάλεσε και σε παρέμβαση της Europol. Η ευρωβουλευτής του Renew Europe ενημερώνει για το τι πρόκειται να κάνει από τούδε και εξής η PEGA, μια και εκκρεμεί η κατάθεση της έκθεσης την Τρίτη.
Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας για να μιλήσει με τους εμπλεκόμενους σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση, όμως, εισέπραξε την προκλητική σιωπή και απαξίωση από την κυβέρνηση. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Ελίζα Βόζεμπεργκ προχώρησε σε προσβλητική συμπεριφορά και αναφορές για μέλη της επιτροπής.

Χτυπήματα από Politico και Le Figaro
Την ίδια ώρα διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται με τις σοβαρές αποκαλύψεις, με τη γαλλική Le Figaro να αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Documento, σημειώνοντας «ένας πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και αρκετοί υπουργοί που εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους είναι μεταξύ των προσωπικοτήτων που υπέστησαν παράνομα υποκλοπές, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Σάββατο η αριστερή εβδομαδιαία εφημερίδα Documento. Σύμφωνα με το Documento, μεταξύ των θυμάτων είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, νυν υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού, μαζί με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη των ποδοσφαιρικών συλλόγων του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ».

Χθες, άλλωστε, το politico με δημοσίευμά του τονίζει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών παίρνει νέα τροπή και επεκτείνεται περαιτέρω. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «δεν είναι σαφές εάν όλα τα άτομα που φέρεται ότι στοχοποιήθηκαν από το λογισμικό, έχουν όντως κάνει κλικ στον σύνδεσμο που μολύνει τη συσκευή. Οι περισσότεροι από τους αξιωματούχους με τους οποίους επικοινώνησε η εφημερίδα είπαν ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν στόχος ή δεν σχολίαζαν».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια