Μετά την επίθεση στην Ελλάδα αποθεώνει Ερντογαν και Τουρκία ο Ράμα

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για απάτη, ο Ράμα τόνισε ότι η Τουρκία με την ευέλικτη και ρεαλιστική προσέγγισή της είναι μια χώρα που συμβάλλει στην Ευρώπη και την παγκόσμια ασφάλεια, επεσήμανε ότι η Τουρκία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ισχυρών και καλών συνεργασιών.
Ο Ράμα δήλωσε ότι η Τουρκία όπως φάνηκε πρόσφατα μπορεί να μεσολαβήσει σε πολλές διαμάχες σχετικά με αναδυόμενα ζητήματα ασφάλειας σε τομείς όπως η ενέργεια, ο εφοδιασμός τροφίμων και η μετανάστευση, καθώς και η παραδοσιακή ασφάλεια.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει ξεπεράσει το μεταναστευτικό πρόβλημα που προέκυψε λόγω του πολέμου στη Συρία, ο Ράμα επέστησε την προσοχή στον ρόλο που έπαιξε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο θέμα των μεταναστών.
Ο Ράμα είπε πως ¨Η αξιοπρέπεια της Ευρώπης δεν θα διατηρούνταν χωρίς την Άγγελα Μέρκελ, αλλά χωρίς τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα τείχη της Ευρώπης δεν θα μπορούσαν να σταθούν¨,

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα επεσήμανε ότι μια Ευρώπη που η Τουρκία δεν προστατεύει την πίσω πόρτα της, μπορεί να καταστραφεί με τρομερό τρόπο.

Σχετικά Θέματα



Σχόλια

  1. Ο κ. Ράμα δήλωσε ότι: « Τα τείχη της Ευρώπης δεν μπορεί να σταθούν χωρίς τον Ερντογκάν.» Δεν καταλαβαίνω τι ήθελε να πεί ο Αλβανός πρωθυπουργός με αυτή τη δήλωση, αλλά στο βάθος της σκέψης του υπάρχει μια διαστροφή. Καθαρά στην Αλβανική Συνείδηση κυριαρχεί η εντύπωση, ότι ο Σκεντέρμπεης ο εθνικός ήρωας των Αλβανών είχε προστατεύσει τα τείχη της Ευρώπης από του Οσμανλίδες Τούρκους. Αυτή την αντίληψη, η οποία ίσως και να έχει μια δόση αλήθειας ( από τους 25 χρόνους πολέμους του Σκεντέρμπεη ενάντια τωνΤούρκων), την είχε καλλιεργήσει το Κομουνιστικό Καθεστώς για 45 χρόνια. Με τη δήλωση αυτή ο Ράμα ίσως ήθελε να συγκρίνει τον Ερντογκάν με τον Σκεντέρμπεη. Τι να πει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών