Μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατέγραψε το μουσείο Γεωργίου Καστριώτη στην Κρούγια

Ο διευθυντής του Ιστορικού και Εθνογραφικού Μουσείου Κρούγιας, δήλωσε στο Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το μουσείο έχουν επισκεφθεί πάνω από 65.000 άτομα από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, οι οποίοι γνώρισαν την αλβανική ιστορία και παραδόσεις.

Μόνο κατά τις γιορτές του Νοεμβρίου, το μουσείο επισκέφθηκαν 2.000 ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες.
Ενώ ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής στο Εθνογραφικό Μουσείο και αναμένεται να είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατό για να υποδεχθεί τους επισκέπτες.

Το Εθνικό Μουσείο «Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη» εγκαινιάστηκε την 1η Νοεμβρίου 1982 στο κάστρο της Κρούγιας. Αυτό το μουσείο έχει επίσης τον χαρακτήρα ενός μνημείου που αντιμετωπίζεται ως ο αλβανικός πύργος του Βορρά. Το μουσειακό συγκρότημα χωρίζεται σε πολλούς χώρους, οι οποίοι επισκέπτονται χρονολογικά ανάλογα με τα γεγονότα.
Σε αυτό το μουσείο υπάρχουν αντικείμενα που ανήκουν σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, κυρίως περίπτερα που δείχνουν την ιστορία του Μεσαίωνα, τα αλβανικά πριγκιπάτα, την οθωμανική κατάκτηση και τους πολέμους των Αλβανών για την αντιμετώπιση της κατάκτησης.

Σχετικά Θέματα

Σχόλια