Ράμα: Τα drones από την Τουρκία έτοιμα και οπλισμένα για κάθε περίπτωση

Υπογράφηκε η συμφωνία για την αγορά του στόλου των τουρκικών drones Bayraktar, της υψηλότερης τεχνολογίας πτήσης για στρατιωτικές, αστυνομικές και πολιτικές αποστολές, από την Αλβανία. Σύμφωνα με το Γραφείο του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, αυτά τα drones θα λειτουργούν για την εθνική ασφάλεια, στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παράνομης καλλιέργειας χασίς, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και στην προστασία της επικράτειας.

Στο μεταξύ, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Ράμα είπε ότι τα τρία drones που θα φτάσουν πρώτα θα είναι πλήρως οπλισμένα και έτοιμα για κάθε περίσταση.
«Τα τρία drones που θα έρθουν πρώτα θα είναι οπλισμένα και έτοιμα για κάθε περίσταση, όταν και όπου χρειαστεί, και ελπίζω να μην συμβεί ποτέ, αλλά δεν ζούμε σε πολύ ασφαλείς περιόδους» σημείωσε ο Ράμα προσθέτοντας ότι σε περίπτωση απειλής της εθνικής ασφάλειας θα είναι έτοιμα για πόλεμο.

Τα drones, σύμφωνα με τον Ράμα, θα είναι έτοιμα για ένα πλήρες φάσμα δραστηριοτήτων που θα είναι αρκετά επωφελείς για τη χρηστή διακυβέρνηση στη χώρα, για το κράτος δικαίου, για την εξασφάλιση της περιουσίας και ομοίως για άτομα που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο λόγω καταστάσεων πολιτικής προστασίας και έκτακτης ανάγκης.

Σχετικά Θέματα


Σχόλια