Πώς οι Αλβανοί κατάφεραν να κυριαρχήσουν στην αγορά κοκαΐνης στη Βρετανία

Βαρόνοι ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική εκπαίδευσαν Αλβανούς να κυριαρχούν στην αγορά κοκαΐνης στη Μεγάλη Βρετανία, αφού δημιούργησαν «σημαντικές» μυστικές διασυνδέσεις, αποκάλυψε ειδικός.
Αλβανικές συμμορίες κυβερνούν τον κόσμο του εγκλήματος ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, από το Λονδίνο και το Μάντσεστερ μέχρι τη Σκωτία με τα «κόλπα» που έμαθαν στη Λατινική Αμερική πριν από περίπου μια δεκαετία.

Η «The Sun» γράφει ότι οι Αλβανοί είχαν στείλει τους έμπιστους τους στη Λατινική Αμερική για να ζήσουν εκεί για πάντα και να κρατήσουν υπό έλεγχο το δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης που ξεκινά από αυτές τις χώρες προς την Ευρώπη.
Αφού πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους στο Μεξικό και την Κολομβία, οι αλβανικές συμμορίες χρησιμοποιούν τις επαφές τους για να προλάβουν τη μακροχρόνια επιτυχία της ιταλικής μαφίας.

Η Βρετανία έχει γίνει μια τόσο προσοδοφόρα αγορά κοκαΐνης που οι διακινητές στη Λατινική Αμερική βρίσκονται σε αιματηρό ανταγωνισμό για να διαμεσολαβήσουν συμφωνίες μεταξύ καρτέλ και συμμοριών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένας ειδικός σε συμμορίες ναρκωτικών είπε στη Sun: «Η σχέση τους είναι επιτυχημένη. Παρά πολλές δολοφονίες, ήταν πολύ επιτυχημένη.
Το ότι βλέπουμε πολλές αποστολές να φτάνουν στην Ευρώπη, τις οποίες οι Αλβανοί έχουν υπό έλεγχο, δείχνει ότι λειτουργεί. Είναι μια ισχυρή και καλά εδραιωμένη σύνδεση μεταξύ των Αλβανών και των καρτέλ».

Στο μεταξύ, στους δρόμους του Λονδίνου, σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών διαφορετικών εθνικοτήτων που μάχονται για να κυριαρχήσουν στην αγορά της κοκαΐνης. Μόλις τις τελευταίες ημέρες δύο ανήλικοι πυροβολήθηκαν με πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια συμπλοκής στην περιοχή όπου διακινούσαν ναρκωτικά.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια