Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, ανέλαβε φέτος την οργάνωση των εκδηλώσεων για την Διεθνή Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των αρχών του Πανεπιστημίου αποτελεί καταξίωση της παράδοσης εκδηλώσεων με την ευκαιρία της 9-ης Φεβρουαρίου που δημιούργησε το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, οργανώνοντας, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, ποικίλες και πολύμορφες εκδηλώσεις, από την στιγμή καθιέρωσης της Διεθνούς Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας.

Και οι πανεπιστημιακές αρχές συνεργάστηκαν με το γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Την ουσιαστική οργάνωση και διεκπεραίωση όμως της εκδήλωσης ανέλαβε, όπως ήταν αναμενόμενο το Τμήμα μας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, την Παρασκευή 10.02.2023 και η ώρα 10 30 πμ.

Το πρόγραμμα περιέχει
- Ομιλία του πρύτανη Αργυροκάσρτρου κ. καθ. Μπεκτάσι Μέμα
- Χαιρετισμό του κύριου Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρου κ Δημήτρη Σαχαρίδη.
- Χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους
- Ομιλία της αν. καθ. Μιμόζα Ζέκαϊ με θέμα, οι επιρροές της ελληνικής γλώσσας στην δημιουργία της Αργυροκαστρίτισας ανθρώπου των γραμμάτων Μουσινέ Κοκαλιάρι
- Ομιλία του αν.καθ. Παναγιώτη Μπάρκα με θέμα η συνεισφορά της αρχαίας Φοινίκης μας στο ελληνικό αλφάβητο.
- Τοποθετήσεις προέδρων τμημάτων του πανεπιστημίου σχετικά με την παρουσία της ελληνικής γλώσσας στα αντικείμενα σπουδών τους.

Η γλώσσα στην εκδήλωση θα είναι η ελληνική σε αντίστοιχη μετάφραση στην αλβανική και αντίστροφα.
- Το συντονισμό και τη διαχείριση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και Σας προσκαλούμε όλους να δώσετε το παρόν σας για να τιμήσουμε την ελληνική γλώσσα που φώτισε τον κόσμο!

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια