Δεξαμενόπλοιο κατάσχεσε η αλβανική αστυνομία στο Δυρράχιο

Ένα δεξαμενόπλοιο με 22.500 τόνους πετρέλαιο κατέσχεσε η αλβανική αστυνομία στο Δυρράχιο. Το υπό σημαία Λιβερίας πλοίο "Grace Felix" θα ξεφόρτωνε τα καύσιμα στο λιμάνι Porto Romano.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Αλβανικών Αρχών, με βάση τις πληροφορίες που είχε η αστυνομία, οργανώθηκε η επιχείρηση «Εμπάργκο», από την οποία προέκυψε ότι το πετρέλαιο είχε παραγγείλει η εταιρεία «AV International Group» με ιδιοκτήτη τον Piro Bare και ότι το πλοίο δεν διέθετε το πιστοποιητικό προέλευσης του εμπόρευμα. Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες και από τις πρώτες ενδείξεις εικάζεται ότι το πετρέλαιο προέρχεται από χώρες που έχουν εμπάργκο και συγκεκριμένα από τη Ρωσία.

Όπως γράφει η ανακοίνωση της αστυνομίας «Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια φορτώθηκε με ρωσικό πετρέλαιο στα ελληνικά ύδατα, κοντά στο λιμάνι της Καλαμάτας, από άλλο πλοίο με μια ποσότητα 22.500 τόνων ντίζελ.

Αυτή τη στιγμή το κατασχεθέν πλοίο «Grace Felix», βρίσκεται 5 μίλια από τις ακτές του Δυρραχίου και η ανακριτική ομάδα, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας, συνεχίζει σε βάθος τις έρευνες, με σκοπό να τεκμηριώσει την παράνομη αυτή δραστηριότητα και για τον εντοπισμό των πολιτών που εμπλέκονται, είτε πρόκειται για φυσικά είτε για νομικά πρόσωπα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας Δυρραχίου, η Διεύθυνση Διερεύνησης Οικονομικού και Οικονομικού Εγκλήματος στο Τμήμα Εγκληματικής Αστυνομίας της Κρατικής Αστυνομίας, η Συνοριακή Αστυνομία Λιμένος Δυρραχίου, η Διεύθυνση Καταπολέμησης Λαθρεμπορίας και οι τελωνειακές αρχές του λιμενικού. Επίσης οι αρχές ανακρίνουν και τα 22 μέλη του πληρώματος.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια