Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Ενώσεων Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Σερβίας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Ενώσεων Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Σερβίας υπεγράφη χθες στα Τίρανα, στο κτήριο της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν οι πρόεδροι των τριών Ενώσεων, Ντενάλντ Γεώργιος Ταφάνι , 'Αρης Βλάχος και Νικόλαος Σλουσιαρένκο, αντίστοιχα, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την καλύτερη συνεργασία των εν λόγω Ενώσεων, τον συντονισμό των δράσεων τους, την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χώρα που δραστηριοποιούνται και τη διοργάνωση και προώθηση κοινών εκδηλώσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις.

Μέλη των τριών αναφερόμενων Ενώσεων είναι, μεταξύ άλλων, οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, στη Βόρεια Μακεδονία και στη Σερβία. Το ύψος των ελληνικών επενδύσεων στις τρεις χώρες ξεπερνά τα τρία δισ. δολάρια, καθιστώντας την Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες χώρες σε ξένες επενδύσεις σε αυτές.

Ακόμη, με πρωτοβουλία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Σερβίας είχαν συναντήσεις με την υπουργό Προστασίας Επιχειρηματικότητας της Αλβανίας, Edona Bilali, τον υφυπουργό Οικονομικών Besart Kadia, όπως και με την διευθύντρια του Συνδέσμου Ξένων Επενδυτών Αλβανίας, την πρόεδρο του Συνδέσμου Επιμελητηρίων Αλβανίας και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Τιράνων.

Στις συναντήσεις αυτές, οι πρόεδροι των τριών ελληνικών επιχειρηματικών ενώσεων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συνεργασίας και τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσω της πρωτοβουλίας Open Balkan κυρίως σε ό,τι αφορά την ευκολότερη μετακίνηση εργαζομένων, εμπορευμάτων αλλά και την απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών, ενιαίων πιστοποιητικών και εξάλειψη διπλών και τριπλών φυτοϋγειονομικών ελέγχων.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών