Νέα στοιχεία για την ποσότητα χρυσού που πήρε ο Ζόγκου από την Αλβανία

Η Γενική Διεύθυνση Αρχείων δημοσίευσε δύο έγγραφα που δείχνουν ότι η ποσότητα χρυσού που πήρε μαζί του ο βασιλιάς Ζογκ όταν έφυγε από την Αλβανία το 1939 είναι πολλαπλάσια από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με τα Αρχεία, το νέο αυτό ιστορικό γεγονός αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς το έγγραφο βγήκε από το ταμείο της φασιστικής πολιτοφυλακής και έρχεται σε μορφή αναφοράς.

Στο έγγραφο που υπογράφει ο Gjon Lusha, αναφέρεται ότι στις 8 Απριλίου 1939, ο βασιλιάς Ζογκ πέρασε τα σύνορα με την Ελλάδα και κατά την επιθεώρηση βρέθηκαν: 250.000 χρυσά ναπολεόνια του βασιλιά Zog. 60.000 του Abdurrahman Mati. 40.000 του Στρατηγού και 40.000 του υπουργού Μούσα Τζούκα.

«Ο χρυσός που πήρε μαζί του ο βασιλιάς Ζογκ και το νέο έγγραφο αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις! Το κρατικό αρχείο δημοσίευσε σήμερα για πρώτη φορά νέα μαρτυρία για την ποσότητα χρυσού που πήρε ο βασιλιάς Ζογκ κατά την αναχώρησή του από την Αλβανία. Σύμφωνα με το έγγραφο που συντάχθηκε και υπογράφηκε από τον Gjon Lusha, ισχυρίζεται ότι η ποσότητα χρυσού που πήραν μαζί τους ο βασιλιάς Zog και οι σύντροφοί του φεύγοντας από την Αλβανία για την Ελλάδα τον Απρίλιο του 1939, είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι σήμερα. Το έγγραφο προήλθε από το ταμείο της φασιστικής πολιτοφυλακής και έρχεται με τη μορφή αναφοράς ως εξής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια