Συνδέσεις με τον Ρώσο ολιγάρχη και εμπλοκή του Ράμα

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν θα παρουσιαστεί την Πέμπτη ο πρώην αξιωματούχος του FBI Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, ο οποίος κατηγορείται για συνεργασία με τον Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα που του έχουν επιβληθεί κυρώσεις.
Όπως φαίνεται, ο McGonigal έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, για να μιλήσει για τις κατηγορίες σε βάρος του

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 2018, ο McGonigal εργάστηκε στη μισθοδοσία ενός Ρώσου ολιγάρχη, του Oleg Deripaska, ο οποίος κάποτε θεωρούνταν μέλος του στενού κύκλου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο των McGonigal και Sergey Shestakov.

Ομοίως, στον ανακριτικό φάκελο αναφέρθηκε και το όνομα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ως στενού φίλου του ΜακΓκόνιγκαλ. Τα αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν λεπτομέρειες για τη σχέση του διδύμου, όπου ο ΜακΓκόνιγκαλ, όσο ήταν ακόμη στο FBI, έκανε υπηρεσίες υπέρ του Ράμα.
Επίσης, ο ΜακΓκόνιγκαλ φέρεται να έλαβε ποσό 220 χιλιάδων δολαρίων από τον πρωθυπουργό Ράμα, μέσω των Ντόριαν Ντούκα και Άγκρον Νέζα.

Μέσω του McGonigal υποπτεύεται ότι ο Ράμα άσκησε πίεση κατά της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια