Αυλώνα: Κατασχέθηκαν 260 κιλά κάνναβης που είχαν προορισμό την Ελλάδα

Η αστυνομία της Αυλώνας κατάσχεσε ποσότητα 260 κιλών ναρκωτικής ουσίας κάνναβης και έβαλε χειροπέδες σε 4 άτομα με ρουμανική υπηκοότητα.

Ο Διευθυντής της Τοπικής Διεύθυνσης της Αστυνομίας της Αυλώνας, Ermal Muçaj, σε συνέντευξη Τύπου διευκρίνισε τις λεπτομέρειες της κωδικοποιημένης επιχείρησης «CAMPER», χάρη στην οποία συνελήφθησαν 4 και άλλοι 5 αναζητούνται.
Ο Muçaj είπε ότι για λογαριασμό κάποιων Αλβανών συνεργατών τους, οι Ρουμάνοι μεταμφιέστηκαν σε τουρίστες και χωρισμένοι σε δύο ζευγάρια, διακινούσαν ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα και όχι μόνο.

«Κατασχέθηκαν 260 κιλά ναρκωτικών ουσιών κάνναβης και 2 τροχόσπιτα που ήταν προσαρμοσμένα για μεταφορά ναρκωτικών.
Μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι ανακριτικές δομές και η Επιχειρησιακή Δύναμη της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αυλώνας, καθώς και οι υπηρεσίες των Αστυνομικών Σταθμών Αγίων Σαράντα και Χιμάρας, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αυλώνας , βάσει αστυνομικών πληροφοριών, ολοκλήρωσε με επιτυχία την κωδικοποιημένη αστυνομική επιχείρηση «CAMPER».

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης κατέστη δυνατό να συλληφθούν και να περάσουν χειροπέδες σε 4 Ρουμάνους πολίτες που μετέφεραν ποσότητα 260 κιλών ναρκωτικής ουσίας κάνναβης sativa, με 2 πολυτελή οχήματα τύπου «Camper». με ρουμάνικες πινακίδες, με σκοπό τη διακίνηση της ουσίας αυτής στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι πολίτες: Μ.Κ., 20 ετών, Μ.Σ., 20 ετών, Φ.Τ., 24 ετών και Α.Π., 21 ετών, και οι τέσσερις με ρουμανική υπηκοότητα. Επίσης, αναζητούνται 5 πολίτες ως συνεργάτες στην εγκληματική αυτή ενέργεια, αλλά λόγω της έρευνας τα στοιχεία τους δεν δημοσιοποιούνται.
Κατά τον έλεγχο των οχημάτων τους, σε προσπάθεια εξόδου από το αλβανικό έδαφος, βρέθηκε κρυμμένη σε μυστικό και τεχνητά προσαρμοσμένο διαμέρισμα του οχήματος, ποσότητα 260 κιλών ναρκωτικών.

Προσαρμοσμένες κρυψώνες ανακαλύφθηκαν και στα δύο κατασχεθέντα CAMPER.
Από τις ανακριτικές ενέργειες, εικάζεται ότι οι εν λόγω πολίτες, σε βάρος κάποιων αλβανών συνεργατών τους, ήδη αναγγελθέντες ως καταζητούμενοι, καμουφλαρίστηκαν σε τουρίστες, νοικιάζοντας πολυτελή τροχόσπιτα και χωρισμένοι σε δύο ζευγάρια, διακινούσαν ναρκωτικά από τη χώρα μας στην Ελλάδα. και πέρα
», ανακοίνωσε ο Muçaj.

Υπό την καθοδήγηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αυλώνας, συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη τεκμηρίωση της υπόθεσης, καθώς και για τη σύλληψη και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των άλλων Αλβανών συνεργατών που ήδη καταζητούνται από την Αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια