Ο Χατζηδάκης, η εξυγίανση και το έγκλημα…

Το σημερινό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν δίχως άλλο ένα πολύνεκρο προαναγγελθέν έγκλημα που καμία απολύτως σχέση δεν είχε με τον παράγοντα τύχη. Είχε δε πολλούς «νονούς»-αυτουργούς, ανάμεσά τους υπουργοί, κυβερνητικά «στελέχη» και «ταλαντούχοι» υποτίθεται οικονομικοί «σύμβουλοι» που με (κρυφή ή φανερή) χαρά εφάρμοσαν τα φιρμάνια των «μνημονιακών» δανειστών βγάζοντας στο σφυρί την περιουσία του ελληνικού λαού και παίζοντας στα ζάρια την ασφάλειά του.

Τον Ιούλιο του 2019 ένας από τους αυτουργούς του σημερινού πολύνεκρου εγκλήματος ήταν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Τότε διαλαλούσε σε κάθε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης το ξεπούλημα του ΟΣΕ στους Ιταλούς αγοραστές πλασάροντας τη λεηλασία τμήματος του δημόσιου πλούτου για «εξυγίανση» που εξοικονόμησε τάχα «εκατοντάδες εκατομμύρια» κάνοντας «την ΤΡΑΙΝΟΣΕ» κερδοφόρα.
Τα τότε τους καμώματα δεν πρόλαβαν να τα εξαφανίσουν ως σήμερα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πιθανώς μέσα στη φούρια του βαρύτατου φόρου αίματος που κατέβαλαν σήμερα δεκάδες ελληνικές οικογένειες χάνοντας παιδιά και ανίψια, θείους, γονείς, φίλους.

Ο υπερήφανος τότε υπουργός δεν είναι τυχαίος άνθρωπος.

Ας μην ξεχνάμε ότι από το 2008 προσπαθούσε να ξεπουλήσει την τότε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (εταιρείας συντήρησης του τροχαίου υλικού) ώσπου τα κατάφερε οκτώ χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2016, όταν κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από την Trenitalia.

Από τον Ιούλιο του 2019 που παιάνιζε την υποτιθέμενη εξυγίανση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φθάσαμε στο σήμερα, 1η Μαρτίου 2023, να πληρώνουμε το πραγματικό τίμημα του ξεπουλήματος με το αίμα δεκάδων αθώων ανθρώπων, παρά τις επανειλημμένες (και επί ματαίω όπως αποδείχθηκε) προειδοποιήσεις των σωματείων των εργαζομένων για ολέθριες παραλείψεις και ανεπάρκειες…

Κάποια στιγμή, οι αυτόκλητοι σωτήρες (συχνά με την ψήφο των Ελλήνων ψηφοφόρων) θα πρέπει να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Γιατί η υπομονή μας εξαντλήθηκε τόσα χρόνια τώρα, βλέποντας:
  • Το μαχαίρι να μπαίνει στο κόκκαλο
  • Την αλήθεια να λάμπει
  • Να μην μένει τίποτε κάτω από το χαλί
  • Τους υπεύθυνους να λογοδοτούν στη…δικαιοσύνη
  • Και…το φως να ξεπροβάλλει από το τούνελ
Ήρθε η ώρα στις επικείμενες εκλογές να ψηφίσουμε συνειδητά και να ανοίξουμε το δρόμο για την τιμωρία όσων βάλθηκαν να λεηλατούν τις ζωές μας και τον δημόσιο πλούτο αφήνοντας εμάς, αυτή τη φορά, σε ρόλο πραγματικού εξυγιαντή.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια