Τα Τίρανα ανάμεσα στις 11 πόλεις με την χειρότερη υγειονομική περίθαλψη

Στην πραγματικότητα, αν δούμε τις εξειδικευμένες στατιστικές για αυτόν τον τομέα, θα δούμε ότι το σύστημα υγείας στην Αλβανία δεν είναι τόσο καλό όσο καυχιέται η κυβέρνηση Ράμα.
Ο Δείκτης Υγείας βαθμολόγησε τα Τίρανα με 48 βαθμούς για το 2023, καταλαμβάνοντας την 255η θέση από 266 πόλεις στον κόσμο.

Αυτές οι αξιολογήσεις βασίζονται στο κόστος, το προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές και άλλο ιατρικό προσωπικό) και την πρόσβαση σε φάρμακα υψηλής ποιότητας.

Οι πόλεις της περιοχής κατατάσσονται καλύτερα σε σύγκριση με τα Τίρανα.

Οι βουλγαρικές πόλεις, Βάρνα και Σόφια, που βαθμολογούνται αντίστοιχα με 62,2 και 57,4 μονάδες, κατατάσσονται στον δείκτη στις 192 και 217. Η σερβική πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, βαθμολογείται με 53,5 βαθμούς και καταλαμβάνει την 238η θέση.
Μια άλλη πόλη της Σερβίας περιλαμβάνεται επίσης στην κατάταξη. Η υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης στο Νόβι Σαντ βαθμολογείται με 50,4 βαθμούς και κατατάσσεται δύο θέσεις μπροστά από τα Τίρανα, στην 248η θέση.

Η πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, τα Σκόπια, βρίσκεται στην 234η θέση με 54,5 βαθμούς. Καμία πόλη του Μαυροβουνίου και του Κοσσυφοπεδίου δεν περιλαμβάνονται στον δείκτη.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια