Το Πάσχα είναι συνυφασμένο με το χωριό

Το Πάσχα είναι συνυφασμένο με το «χωριό», εκεί που γεννηθήκαμε, εκεί που μεγαλώσαμε, εκεί που ζουν οι γονείς και οι δικοί μας άνθρωποι, περιμένοντας μας πάντα με ανοιχτή αγκαλιά!

Από μόνες τους οι μέρες του Πάσχα σε επιστρέφουν πίσω στο χρόνο, σε αναμνήσεις, εικόνες, μυρωδιές και όμορφα συναισθήματα.
Τι πιο όμορφο;!
Τα οικογενειακά τραπέζια, τα παιχνίδια με τους φίλους, οι μοσχοβολιές από τα νοικοκυριά, η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα τσουρέκια, οι ψαλμωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η αναβίωση όλη της τοπικής παράδοσης, των ήθη και εθίμων μας.

Τα τελευταία στιγμιότυπα είναι από την θεία λειτουργία και την αρτοκλασία στο Παρέκκλιση της Ζωοδόχου Πηγή μας. Εκεί που ο καιρός μας επέτρεψε να τιμήσουμε αυτή την ημέρα, να προσκυνήσουμε και να γλεντήσουμε, μικροί και μεγάλοι. Φέρνοντας τους μικρότερους, κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, πιο κοντά στις ρίζες μας, στα τραγούδια και τους χορούς μας.
Είναι από τις στιγμές που όπου και αν είμαστε, η σκέψη και μόνο μας προκαλεί συγκίνηση!

Επί της ευκαιρίας, αξίζει να σημειωθεί πως στις 12 Δεκεμβρίου του 1990, ημέρα εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, στο συγκεκριμένο παρεκκλήσι τελέσθηκε η πρώτη θεία λειτουργία μετά από σχεδόν 50 χρόνια αθεΐας.

Χριστός Ανέστη και καλή αντάμωση συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας!

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια