Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δικτύου Βορειοηπειρωτών μελών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκε, χθες 11/3, συνάντηση διαλόγου θεσμικών εκπροσώπων και του "Δικτύου Βορειοηπειρωτών μελών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ" με την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον τομεάρχη Εσωτερικών της ΚΟ, Κώστα Ζαχαριάδη. Στην συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους Ομογενείς Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα και την Αλβανία με κυρίαρχη αναφορά στην εθνική σύνταξη και το επίδομα των ανασφαλίστων υπερηλίκων, καθώς και την κατοχύρωση των περιουσιακών τους δικαιωμάτων και δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού στην Αλβανία.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι η εθνική σύνταξη πρέπει να καταβάλλεται στα 15 έτη διαμονής στους Ομογενείς Βορειοηπειρώτες όπως υποστηρίχθηκε και με τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ για το επίδομα των ανασφαλίστων πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του 2019 που δεν έχει ακόμα προχωρήσει λόγω της ολιγωρίας της Κυβέρνησης.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε ότι το χρέος για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό είναι εθνικό και ιστορικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω των συμπερασμάτων του Συμβουλίου του Ιουνίου 2019, κατοχύρωσε για πρώτη φορά ως κριτήρια για την πρόοδο της ευρωπαικής ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας. Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η απλοποίηση της διαδικασίας απόδοσης ιθαγένειας στους Ομογενείς, αλλά και στους / στις συζύγους τους, η ενεργοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων- τόσο εθνικών όσο και ευρωπαϊκών -για την στήριξη της ανάπτυξης και των υποδομών στις περιοχές που διαβίει η Ελληνική Εθνική Μειονότητα, καθώς και η απρόσκοπτη πρόσβαση στις υγειονομικές δομές της Ελλάδας για την Ομογένειά μας, ώστε φαινόμενα αποκλεισμού σαν αυτά που με λύπη και οργή διαπιστώθηκαν και φυσικά καταδικάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Βουλή κατά την έξαρση της πανδημίας, να μην επαναληφθούν. Τονίσθηκε, παράλληλα, η σημασία που έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως αντιπολίτευση αλλά και αυριανή Κυβέρνηση, η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με την ομογένεια σε επίπεδο θεσμικών φορέων, αλλά και μέσα από το Δίκτυο Βορειοηπειρωτών Φίλων και Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγελής Καλπαδάκης, ο συντονιστής του τμήματος Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γιώργος Μπαλάφας, η συνεργάτιδα της Βουλευτού Ιωαννίνων Μερόπης Τζούφη , Μάρθα Μπάρκα καθώς και ο Βορειοηπειρώτης υποψήφιος Βουλευτής του νοτίου Τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Γκιέργκος ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

Την συνάντηση συντόνισε ο συντονιστής του Δικτύου Βορειοηπειρωτών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιώργος Τρίχας.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια

  1. Σύμφωνα με τον Φίλη και τον Σύριζα ΔΕΝ υπάρχει Βόρειος Ηπειρος αλλά νότια αλβανία.

    https://www.youtube.com/watch?v=bhbdcD_cHhE

    Στις εκλογές ψηφίζουμε τους αντιπροσώπους μας όχι αυτούς που βρίσκονται απέναντι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών