Ντούλες: Πολιτικός κρατούμενος ο Φρέντης Μπελέρης

Στην πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του σώματος της Βουλής της Αλβανίας, ο Πρόεδρος της Ενώσεως για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες προέβη σε έκτακτη παρέμβαση που αφορά στη σύλληψη και κράτηση άνευ ουσιαστικών κατηγοριών του εκλεγμένου ήδη Δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη καθώς και του Παντελή Κοκαβέση συνεργάτη του στην τοπική οργάνωση της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ. Πέραν της απευθείας μετάδοσης σε τηλεοπτικά κανάλια που ήταν συνδεδεμένα με τη Βουλή την ώρα της παρέμβασης, αυτή τη φορά οι δηλώσεις του Προέδρου του ΚΕΑΔ έχουν αναρτηθεί σε πολλά ηλεκτρονικά ιστολόγια με απήχηση στην πολιτική ανάλυση.

Είναι απόδειξη τούτο ότι η ανησυχία ότι η συμπεριφορά που επιδεικνύει ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα προς την Ελληνική κοινότητα στη Χιμάρα κι ευρύτερα αρχίζει να απασχολεί πλέον το σύνολο της κοινωνίας διότι αποδεικνύει τη βαθιά διολίσθηση σε καθεστώς αυταρχισμού και διαφθορά. Τόσο ο χώρος της αντιπολίτευσης όσο και η κοινότητα των πολιτικών αναλυτών αντιλαμβάνονται ότι ο ολοκληρωτισμός απειλεί εκτός απ’ τους «επικίνδυνους» Έλληνες και τους αυθάδεις Χιμαριώτες, το σύνολο της χώρας και των πολιτών της. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούλες

«…Μια τελευταία έκκληση θα ήθελα να σας απευθύνω:
Σήμερα ο Δήμαρχος Χιμάρας πρέπει να επιστρέψει στην Χιμαριώτικη κοινωνία. Είναι ελεύθεροι άνθρωποι και γι αυτό είναι ευτυχισμένοι. Δεν διστάζουν να δώσουν τις δικές του διαλέξεις για τη δημοκρατία…»
«…αλλά η κοινότητα που τολμά να δημιουργήσει χώρο ελευθερίας, θα την πληρώσει. Εκείνος που ηγείται της κοινότητας, φυλακίζεται. Ο Πρόεδρος της Χιμαριώτικης κοινότητας, είναι πολιτικός κρατούμενος, έχει απαχθεί απ’ τη σέκτα των σοσιαλιστών Αναγεννητών. Τελεί υπό την ομηρία του Έντι Ράμα…».

Είχαν όμως προηγηθεί πολύ σκληρές φράσεις: «…Και με την δημόσια απαξίωση και προσβολή, με την μαζική εξαγορά ψήφου νομίσαμε ότι τα είχαμε δει όλα. Ωστόσο η σέκτα στην εξουσία μας εξέπληξε και πάλι. Αποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζει όρια, την τύφλωση και την αλαζονεία την οδήγησε έως την πράξη που επιβεβαιώνει την τυραννία. Φυλάκιση του αντίπαλου υποψηφίου και στη συνέχεια νικητή των εκλογών. Όποιος δεν πηγαίνει με τα νερά του αρχηγού τιμωρείται…».

Μαζί όμως με την πολιτικής διάστασης κράτηση του Φρέντη Μπελέρη ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ αναφέρθηκε και στο ευαίσθητο ανθρωπιστικό ζήτημα του Παντελή Κοκαβέση η ζωή του οποίου κινδυνεύει ουσιαστικά λόγω του ότι έχει κάνει σχετικά πρόσφατα επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«…Μαζί με το Μπελέρη απήγαγαν και τον Παντελή Κοκαβέση, με τις ίδιες κατηγορίες. Είναι άτομο που έχει κάνει μεταμόσχευση καρδιάς. Ανεξαρτήτως που έχω ενημερώσει τις ανώτερες αρχές της δικαιοσύνης, ότι εάν παραταθεί η κράτηση στη φυλακή, είναι σε κίνδυνο η ζωή του, συνεχίζουν όμως να τον κρατούν όμηρο…»

Κατήγγειλε φυσικά και την πρακτική επιλεγμένων και με σκοπό την εκδίκηση κατεδαφίσεων κατοικιών και μικρών επιχειρήσεων στην κοινότητα Δρυμάδων. «… Έχει ξεκινήσει την εκδίκηση η Επιθεώρηση Χωροταξίας. Ενταγμένο και νομιμοποιημένο κτίσμα περικυκλώθηκε απ’ τις κυβερνητικές δυνάμεις, απ’ την Επιθεώρηση Χωροταξίας, ΙΚΜΤ. Ποιο είναι το αμάρτημα του ηλικιωμένου κυρίου; Απλώς ο γιος του υπήρξε στην εκλογική επιτροπή καταμέτρησης στην εκλογική διαδικασία που έβγαλε νικητή τον κ. Μπελέρη. Που οδηγείται τη χώρα κύριοι;».

Απευθυνόμενος δε στη συνείδηση των συναδέλφων βουλευτών της συμπολίτευσης έκλεισε με τη φράση:
«Για πόσο και μέχρι που θα στηρίζετε αυτόν τον αυταρχικό;».

Διαβάστε ακόμη


Σχόλια