Σε κίνδυνο η ζωή του φυλακισμένου Παντελή Κοκαβέση

Κι ενώ εξακολουθούν να παραμένουν στη φυλακή ο νέος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, νέα στοιχεία που έρχονται στο φως θέλουν την υγεία του δεύτερου να διατρέχει κίνδυνο δεδομένου ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο γιος της Παντελής Κοκαβέσης, καθώς και το ανάπηρο παιδί του, αναφέρθηκε η μητέρα του Αντωνία μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ αντίστοιχη αναφορά έκανε χθες σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης και ο βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες και πρόεδρος του Κόμματος Ενώσεως για Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ), που εκπροσωπεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, και αφορούν στην μεταχείρισή του από τις αλβανικές φυλακές, χωρίς να διστάζει να κάνει λόγο για ομηρία.

Ο Παντελής Κοκαβέσης προ λίγων μηνών είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς και έκτοτε λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες ιατρούς του και μάλιστα με μεθόδους και μέσα που διαθέτει αποκλειστικά το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ όπως ανέφερε η κ. Αντωνία, στις 29 Μαΐου έχει προγραμματισμένο ραντεβού για καρδιολογικές εξετάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο η μη απελευθέρωσή του από τις αλβανικές αρχές θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.
«Δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε μαζί του» είπε η μητέρα του Κοκαβέση και πρόσθεσε: «Έχω απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό και σε όποιον μπορεί να μας βοηθήσει», ανέφερε η μητέρα του.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ντούλες τόνισε πως η απόφαση σύλληψης των Φρέντη Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση αποτέλεσε πολιτική πρωτοβουλία, κρατώντας τους ως πολιτικούς κρατούμενους και τονίζοντας πως πρόκειται για «ομηρία». Παράλληλα, ανέφερε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τιράνων υπάρχουν γιατροί που αρνούνται να παράσχουν υπηρεσίες στον Κοκαβέση επηρεασμένοι από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

«Η περίπτωση του Παντελή Κοκαβέση βοηθά περισσότερο απ’ αυτή του κ. Μπελέρη στην κατανόηση των συνθηκών κράτησης και κυρίως της σκοπιμότητας που δεν είναι άλλη απ’ την πρόκληση πανικού. Κάθε ώρα που συνεχίζεται η άρνηση των υγειονομικών αρχών να εκδώσουν την επιβεβλημένη Ιατρική Έκθεση για τον Παντελή Κοκαβέση συντελούν σε έγκλημα κατά της ζωής του ανθρώπου. Επί το πλείστον να αναφερθεί ότι εκ της Εκθέσεως αυτής εφόσον σεβαστούν τα κριτήρια της δεοντολογίας και τα διεθνώς ισχύοντας πρωτόκολλα θα προκύπτει σαφώς ότι η περίπτωση του Κοκαβέση πρέπει να παραπεμφθεί στην κλινική και στην ομάδα των θεραπόντων ιατρών. Κι εκεί είναι που αντιστέκεται ο μηχανισμός Ράμα…» σχολιάζουν κύκλοι της ελληνικής μειονότητας.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια