Αυξάνεται ο κίνδυνος να εκπέσει του αξιώματός του ο Δήμαρχος Χιμάρας

Αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να εκπέσει του αξιώματός του ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Διονύσιος - Φρέντυ Μπελέρης, μετά την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου να μην του χορηγηθεί ειδική άδεια από τις φυλακές, ώστε να μεταφερθεί συνοδευόμενος στο δημαρχείο της Χειμάρρας και να πάρει μέρος στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 27 Ιουνίου.
Ωστόσο, πηγές της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία αναφέρουν ότι το «παιχνίδι» ακόμα δεν έχει χαθεί για τον κ. Μπελέρη, αφού, για να εκπέσει του αξιώματός του, θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή και μετά το πέρας ενός ακόμα τριμήνου, αφού υπάρχουν εκκρεμείς διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τότε.

Να σημειωθεί ότι το αλβανικό δικαστήριο, προκειμένου να απορρίψει το αίτημα για την ειδική άδεια που κατέθεσε η πλευρά του κ. Μπελέρη και πάλι δε στηρίχθηκε σε κάποιο συγκεκριμένο σκεπτικό. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε την πρωτοφανή ακόμα και για τα δεδομένα της Αλβανίας περίπτωση να παραμένει στη φυλακή κάποιος νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να διαφύγει από τη χώρα αλλά και χωρίς να υπάρχει καμία πιθανότητα να διαπράξει το ίδιο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται.
Πλέον η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας περιμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να βγει από τη φυλακή ο Διονύσιος – Φρέντι Μπελέρης, ένας άνθρωπος που αποτελεί ένα από τα ηγετικά στελέχη της ελληνικής μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια».

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ηγετικό στέλεχος της ελληνικής μειονότητας, η υπόθεση Μπελέρη παραπέμπει στα γεγονότα του 1994, όταν πέντε ηγετικά στελέχη της «Ομόνοιας» συνελήφθηκαν ξαφνικά, οδηγήθηκαν σε δίκη και κρατήθηκαν στη φυλακή, με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για εσχάτη προδοσία, αλλαγή των συνόρων της Αλβανίας και σχέσεις με κύκλους της ελληνικής κατασκοπείας.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια