Υπερέβη κάθε όριο ο Ράμα στην υπόθεση Μπελέρη

Είναι συγκλονιστικό το κείμενο του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, εκπροσώπου της Ενώσεως για Ανθρώπινα Δικαιώματα-ΚΕΑΔ, Φρέντη Μπελέρη, προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες του δοκιμαζόμενου Δήμου. Κανονικά έπρεπε σήμερα, στα πλαίσια της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που προέκυψε απ’ τις εκλογές της 14ης Μαΐου, να ήταν παρών για να ορκιστεί και ο εκλεγμένος δήμαρχος. Όμως, ο Μπελέρης προφυλακίστηκε δύο μέρες πριν τις εκλογές και έκτοτε κρατείται αυθαίρετα, επιβεβαιώνοντας πως η πρόθεση του Έντι Ράμα είναι να μην επιτρέψει την ανάληψη καθηκόντων απ’ το δήμαρχο που υπέδειξε η λαϊκή ετυμηγορία.

Στις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα παραβρέθηκε και η Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Τίρανα κ. Κωνσταντίνα Καμίτση, συνοδευόμενη μάλιστα απ’ τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ και βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε. Για το ρεπορτάζ να αναφερθεί ότι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη υποψήφιος της παράταξης του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος Δημήτερ Κάπαϊ. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με δεδομένο ότι η κράτηση του δημάρχου Μπελέρη θα παραταθεί, έχει σημασία να δρομολογήσει τις προβλεπόμενες απ’ το νόμο διαδικασίες.

Έξω απ’ το χώρο της συνεδρίασης παρευρίσκονταν πλήθος πολιτών της Χιμάρας, που εξέφραζαν ποικιλοτρόπως της αγανάκτηση τους για τις αυθαιρεσίες του συστήματος εξουσίας του Ράμα. Ο δε Αλβανός πρωθυπουργός, την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέχιζε το πρόγραμμα των επαφών του με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες, συμπεριλαμβανόμενων της Ούρσουλα Βον Ντερ Λάϊεν και του Σαρλ Μισέλ, για τη νέα δυναμική στην ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ!
Διαβάστε την επιστολή Μπελέρη

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια