Ντούλες: Ο Ράμα είναι η ντροπή του έθνους

Παρέμβαση του βουλευτή και Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ  Βαγγέλη Ντούλε στην συνεδρίαση της ολομέλειας της αλβανικής βουλής, σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου.
Ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι βρίσκεται πίσω από την εντολή σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος εκλέχθηκε δήμαρχος της Χιμάρας στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Από το βήμα της Συνέλευσης, ο Ντούλες είπε ότι η «απαγωγή» του Μπελέρη ενορχηστρώθηκε με εντολή του Ράμα.

«Είμαστε σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο καθορισμού των εξουσιών όπου έχουμε ένα κράτος, μια κυβέρνηση και έναν Λουδοβίκο που λέει: Εγώ είμαι το κράτος.
Κι αν ο Λουδοβίκος 14ος στην εποχή του ήταν είδωλο, ο δικός μας είναι η ντροπή του έθνους. Σε έναν πολίτη, τον Φρεντη Μπελέρη, παραβιάζεται αυθαίρετα με κάθε τρόπο, η ελευθερία. Ενός Δημάρχου εκλεγμένου, ενός από τους 61 δήμους της επικράτειας, του στερούν το συνταγματικό δικαίωμα. Σε μια κοινότητα, σε αυτήν της Χιμάρας παραβιάζεται το βασικό δικαίωμα της κυρίαρχης βούλησης. Γιατί; Απλά και μόνο γιατί η επιλογή τους δεν αρέσει στον Λουδοβίκο τον Πρώτο της Αλβανίας.

Ο ενορχηστρωτής της Ομηρίας του Μπελέρη είναι ο Ράμα. Πριν από τις εκλογές του Μαΐου ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα στη δήθεν συνάντηση με τους Χιμαριώτες. Αυτό το κίνητρο, που ήταν εξευτελιστικό, εκφοβιστικό, από κάθε άποψη, καταχρηστικό, το κίνητρο ήταν ο Φρέντης Μπελέρης. Ο στιγματισμός του, η δαιμονοποίηση με τελικό στόχο την απαγωγή του Δημαρχείου Χιμάρας. 30 λεπτά πριν από την απαγωγή του Μπελέρη, ο Ράμα έδωσε εντολή να τον απαγάγουν και να τον κρατήσουν όμηρο
», είπε στο αλβανικό κοινοβούλιο ο Βαγγέλης Ντούλες.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια