Συνάντηση Πλακιωτάκη με την Αλβανίδα ομόλογό του

Με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε σήμερα η αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής Ερμονέλα Φέλαϊ.

Η κ. Φέλαϊ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την Ελλάδα για τη συνεχή υποστήριξή της στην προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Αλβανίας.
«Οι αλβανοελληνικές σχέσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να ανθίζουν με θετικό πνεύμα, με γνώμονα τα κοινά συμφέροντα, μια ισχυρή εταιρική σχέση στο ΝΑΤΟ και ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον», δήλωσε ο Felaj. Τόνισε ότι «η Ελλάδα θεωρείται σταθερά ως de facto στρατηγικός εταίρος και θα πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο στις συζητήσεις μας για τη διπλωματική και κοινοβουλευτική συνεργασία σε εκκρεμή ζητήματα, όλα για την καλλιέργεια της φιλίας μεταξύ των λαών μας και της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας».

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήρε την πολύτιμη προσφορά της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Εξέφρασε την προθυμία του να ενισχύσει και να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοβουλίων και πρόσφερε βοήθεια από τη Βουλή των Ελλήνων όσον αφορά την παροχή τεχνικής υποστήριξης στην Αλβανική Βουλή στη σύνταξη νομοθεσίας σχετικά με τον τουρισμό, τις θαλάσσιες μεταφορές, τη διαχείριση λιμένων κ.ά.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια