Αυξήθηκε ο αριθμός των επισκεπτών στο Αργυρόκαστρο το 2023

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν το Κάστρο του Αργυροκάστρου αυξήθηκε σε σημαντικά υψηλά την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2023. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αργυροκάστρου, σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση των επισκέψεων , συνολικά 217.906 επισκέπτες το 2023. Ο αριθμός αυτός σημειώνει αύξηση περίπου 79 χιλιάδων επισκεπτών σε σύγκριση με τους αριθμούς που καταγράφηκαν το 2022.

Το Αργυρόκαστρο αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς του διεθνούς τουρισμού το 2023, υποδεχόμενος περίπου 300.000 τουρίστες. Η πόλη γοήτευσε τους επισκέπτες όχι μόνο με τα ιστορικά, πολιτιστικά και φυσικά της αξιοθέατα, αλλά και με τα κορυφαία πρότυπα διαμονής και εστίασης, χάρη σε μια εξαιρετικά παραγωγική συνεργασία και συγχρονισμό με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η συνέργεια έχει ωθήσει την πόλη σε τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο, εξασφαλίζοντας συνεχή εισροή τουριστών για 12 μήνες.

Οι τουρίστες ξεκινούν την επίσκεψή τους κυρίως από το κάστρο της πόλης, με την πλειοψηφία τους να είναι ξένοι. Πέρα από το κάστρο, το ξεχωριστό παζάρι, τα μουσικά συγκροτήματα, οι πολυάριθμες πέτρινες κατοικίες και άλλα αξιοθέατα θεωρούνται βασικές στάσεις που δεν μπορούν να χάσουν κατά την επίσκεψή τους.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια