Αργυρόκαστρο: Πάνω από 150 χιλιάδες τουρίστες το 2022

Η Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Μιρέλα Κουμπαρο, δήλωσε ότι το Αργυρόκαστρο από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο κατέγραψε αύξηση στον αριθμό των τουριστών φτάνοντας τις 150 χιλιάδες εγχώριους και ξένους τουρίστες.
Σε συνάντηση με τους κατοίκους της πόλης του Αργυροκάστρου, όπου ήταν παρών και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, η Κουμπαρό είπε ότι "υπάρχουν πολλές επενδύσεις, θέσεις εργασίας, ανοιχτές επιχειρήσεις, μετακινήσεις ανθρώπων και προσκεκλημένων που έρχονται από όλο τον κόσμο και ήδη το Αργυρόκαστρο είναι το σπίτι της φιλοξενίας για όλους χάρη στους Αργυροκαστρίτες της πόλης, τους Λουντζιώτες, τους Δροπολίτες χάρη στο Πιτσάρι, το Βαλάρε, το Ζουλάτι και όλα τα χωριά».

Η υπουργός Κουμπαρό είπε ότι «αυτό χάρη στη δουλειά που έγινε από τον δήμο και την κυβέρνηση και την κοινότητα, τους φορολογούμενους του Αργυροκάστρου, είναι μια ανταποδοτική αξία που αν δούμε τι έχει γίνει με το παζάρι που ήταν η καρδιά των επενδύσεων, σήμερα έχουμε 24 ώρες τρεχούμενο νερό. Είμαστε περήφανοι που κάθε βδομάδα βλέπουμε μια καινούργια επιχείρηση να ανοίγει, κάποιοι νέοι έφυγαν γιατί σε αυτά τα 30 χρόνια η μετάβαση έκανε τη δουλειά της, αλλά και επιστρέφουν. Έχουμε καλά μοντέλα όχι μόνο στο Αργυρόκαστρο, αλλά σε ολόκληρη την Αλβανία».

Η Κουμπαρό είπε ακόμη ότι «τοΑργυρόκαστρο έδειξε αλληλεγγύη και σοφία όταν το 2020 η πανδημία μας μπλόκαρε, αλλά χάρη στον εσωτερικό τουρισμό, το Αργυρόκαστρο έφτασε έως και το 60% της πληρότητας, παρόλο που ήταν η χειρότερη χρονιά για τον τουρισμό. Το έτος 2022 συνεχίζει να είναι μια θεαματική χρονιά για τον τουρισμό που συνεχίζεται και μετά το καλοκαίρι, είμαστε στον Οκτώβριο και το Αργυρόκαστρο είναι γεμάτο τουρίστες».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια