Στο μαυσωλείο του Κεμαλ Ατατούρκ ο Έντι Ράμα

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας έφτασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη διμερή επίσκεψη και τη συνεδρίαση του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Ο Ράμα έκανε την πρώτη στάση στο Ανιτκαμπίρ στο Μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ προς τιμήν του ιδρυτή και πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.
Μαζί με την αντιπροσωπεία, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα απέτισε φόρο τιμής στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και άφησε ένα μήνυμα στο σημειωματάριο του Μαυσωλείου,

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής από τον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα είπε στα τουρκικά "Merhaba asker"«χαίρε στρατιώτες» στους στρατιώτες που διεξήγαγαν την παρέλαση κατά την επίσημη τελετή. Μετά την τελετή, ο Ράμα και ο Ερντογάν συναντήθηκαν με τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες.
Στο επίκεντρο της συνάντησης του Ράμα και του Ερντογάν είναι η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, οι εμπορικές σχέσεις και η ανάπτυξη της συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.
Αναμένεται επίσης να υπογραφούν αρκετές συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των αντιπροσωπειών τουρισμού, διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, στρατιωτικών συμφωνιών και συνεργασίας μεταξύ των δύο ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, του αλβανικού και του τουρκικού.

Μαζί με τον πρωθυπουργό Ράμα, η κυβερνητική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, Belinda Balluku τον Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών, Igli Hasani, τον Υπουργό Άμυνας, Niko Peleshi, την Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Anila Denaj, την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Albana Koçiu, την Υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού, Ogerta Manastirliu, καθώς και η υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος Μιρέλα Κουμπάρο.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια