Ράμα: Κοσσυφοπέδιο και Σερβία πρέπει να επικεντρωθούν πλήρως στον διάλογο

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία θα πρέπει να επικεντρωθούν πλήρως στον διάλογο που διευκολύνει η ΕΕ.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τον κανονισμό της Κεντρικής Τράπεζας του Κοσσυφοπεδίου για τη χρήση του ευρώ στις πληρωμές, ο Ράμα επεσήμανε ότι ήταν μια συνεδρίαση χωρίς νόημα.
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σαφώς δεν είναι το κατάλληλο μέρος για οτιδήποτε σχετίζεται με το Κοσσυφοπέδιο. Ως δύο κυρίαρχες χώρες που ελπίζουν στην ένταξη στην ΕΕ, το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία θα πρέπει να επικεντρωθούν πλήρως στον διάλογο με τη διευκόλυνση της ΕΕ και να επικεντρωθούν στην επίτευξη συμφωνιών για τις χρηματοοικονομικές ανταλλαγές, τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, τη διπλή φορολογία και όλα τα άλλα ζητήματα από τα οποία ωφελούνται καθημερινά οι απλοί άνθρωποι, διασφαλίζοντας ένα μέλλον ειρηνικό για τις επόμενες γενιές.
Ενώ στεκόμαστε στο πλευρό του Κοσσυφοπεδίου στην αποτροπή οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής, η Αλβανία θα συνεχίσει να τονίζει στην ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου τη σημασία του στενού συντονισμού με τους κύριους συμμάχους της. «Το να στέκεσαι σταθερά και συνεχώς μαζί τους δείχνει το αίσθημα του οράματος και της κρατικής ευθύνης, ενώ κάθε περίπτωση να στέκεσαι μόνος στο δρόμο της πλήρους αναγνώρισης μειώνει τη θέση της χώρας στη δημόσια σφαίρα των διεθνών σχέσεων», ανέφερε ο Ράμα.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια