Η Μελόνι υπερασπίστηκε τον Ράμα στην έρευνα του Rai3 «Report»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αντέδρασε στην έρευνα του Rai3 «Report» στην οποία επικρίθηκε η συμφωνία για τους μετανάστες μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας. Είπε ότι ο πρωθυπουργός Ράμα δέχτηκε επίθεση επειδή βοήθησε την Ιταλία.

«Ο Ράμα λιντσαρίστηκε γιατί βοήθησε την Ιταλία», είπε ο Μελόνι.

Η δήλωση της Ιταλίδας πρωθυπουργού έγινε στην Πεσκάρα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές της 8ης και 9ης Ιουνίου.

Στις 22 Απριλίου 2024, η εκπομπή «Report» της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI 3 δημοσίευσε έρευνα για τους ισχυρούς δεσμούς του οργανωμένου εγκλήματος με την κυβέρνηση του Έντι Ράμα. Στην έρευνα αυτή παρουσιάζονται συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τον αδερφό του πρωθυπουργού, Όλσι Ράμα, και την εμπλοκή του στην υπόθεση ναρκωτικών του Εργαστηρίου Ξιμπράκα. Επίσης, η έρευνα παρουσιάζει στοιχεία για διασυνδέσεις και γνωριμίες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Úngjëll Agaçi με εκπροσώπους του αλβανικού και ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος.
Σε απάντηση αυτής της έρευνας, ο πρωθυπουργός Ράμα απηύθυνε έντονες κατηγορίες και ύβρεις προς το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RAI 3, τους διευθυντές του, τον συντονιστή της εκπομπής «Report» και τον δημοσιογράφο που διεξήγαγε την έρευνα. Την ίδια γλώσσα χρησιμοποίησε και στα αλβανικά ΜΜΕ που μετέδωσαν σωστά την έρευνα. Η γλώσσα αυτή θεωρήθηκε σκανδαλώδης και απαράδεκτη από το διεθνές δίκτυο Safe Journalist. Εξάλλου, μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων με τον επικεφαλής της RAI 3, ο Έντι Ράμα προσπάθησε να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους του καναλιού, παραβιάζοντας ευθέως την ελευθερία των ΜΜΕ.

Ωστόσο, η αντίδραση της RAI3 δεν άργησε, καθώς προειδοποίησαν ότι θα δημοσιεύσουν έγγραφα και άλλα στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια