Η απαράδεκτη πολιτική παρέμβαση Ράμα σε θεσμούς της Ελλάδος και η κυβερνητική αφωνία

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος

Στην συνέχεια του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τον Ράμα και την επίσκεψή του στην Ελλάδα την κρίσιμη προεκλογική περίοδο πριν τις ευρωεκλογές, ας δούμε τα στοιχεία που υπάρχουν:
  1. Οι εκλογές στην Αλβανία θα γίνουν τον Ιούνιο του 2025, δηλαδή ένα και πλέον χρόνο από σήμερα. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος επείγοντος για τον Ράμα ώστε να έλθει ΤΩΡΑ (προεκλογική περίοδο για την χώρα μας) για να μιλήσει στους Αλβανούς που διαμένουν και εργάζονται στην χώρα μας. Πόσο μάλλον όταν δεν το έχει κάνει σε καμία άλλη χώρα.
  2. Ο Υπουργός Εξωτερικών κος Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι είναι δικαίωμά του (γενικά και χωρίς προϋποθέσεις) να έλθει ανεπίσημα στην χώρα μας. Μάλλον θεωρεί ότι μιλάει σε ανίδεους. Έχει το δικαίωμα (θεσμικά κατοχυρωμένο μεν, υπό αίρεση δε εφόσον συντρέχουν άλλο λόγοι εθνικής ασφάλειας) ανεπίσημα ως πολίτης τρίτης χώρας εκτός συνθήκης Σένγκεν να έλθει στην χώρα μας, εφόσον πληροί όμως ορισμένα κριτήρια, με πρώτο ότι πρέπει να έχει στοιχεία ταυτότητας με βιομετρικά χαρακτηριστικά. Τότε ναι μπορεί να μπει χωρίς βίζα στην χώρα μας για 90 ημέρες. Και μπορεί να διακινηθεί ελεύθερα.
  3. Όμως η συγκέντρωση ξένων υπηκόων για δημόσια πολιτική ομιλία εκ μέρους του (και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο για την χώρα) δεν είναι ελεύθερο δικαίωμα αλλά υπόκειται στην απαίτηση αιτήματος από την πλευρά του και την έγκριση από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές και το Υπουργείο Εσωτερικών.
  4. Το αίτημα θα πρέπει να είναι αρκούντως αιτιολογημένο και οπωσδήποτε ότι επέλεξε να κάνει δημόσια προεκλογική ομιλία (ένα και πλέον χρόνο πριν από τις εκλογές στην χώρα του) σε προεκλογική μάλιστα περίοδο στην Ελλάδα, δεν φαίνεται αρκούντως ορθολογικό.
  5. Έκανε ένα τεράστιο ατόπημα παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδος δηλώνοντας: «Μου προκαλεί έκπληξη να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την οπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό».
  6. 5. Κύριε Ράμα αφενός είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ της αντιπολίτευσης να εκφράζει την αντίθεση της στις επιλογές της κυβέρνησης σε μία φιλελεύθερη δημοκρατία, αφετέρου δεν έχεις κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνεις με τόσο θρασύ τρόπο στις εσωτερική πολιτική μιας ξένης χώρας.
  7. Και αντί να ακούσουμε την Κυβέρνηση να βάζει όρια στον Ράμα για την απρέπεια αυτή, χαίρεται που έχει την υποστήριξή του με το απαξιωτικό σχόλιο έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας μας. Κανένας σεβασμός και προστασία στους θεσμούς της χώρας μας από τον Π/Θ και τον Υπουργό Εξωτερικών που ποίησαν την νήσσαν χαιρέκακα.
  8. Αλλά "κοντός ψαλμός αλληλούια" όπως λένε, πολύ σύντομα θα εισπράξει η κυβέρνηση την θρασύτητα του Ράμα και τότε ας μην περιμένει καμία στήριξη από θεσμούς που σήμερα αφήνει να λοιδορούνται από ξένους, που δρουν υστερόβουλα όπως ο Ράμα.
Διαβάστε ακόμη

Σχόλια