Επειδή πολλά θα ακούσουμε

Το Απρίλιο του 2021, ήταν οι τελευταίες εκλογές στις οποίες ήταν υποψήφιος ο Βαγγέλης Τάβος. Τότε έλαβε στο χωριό του 99 ψήφους (45,41 %) όσες ακριβώς και το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, ενώ, σε Δρόπολη και Πωγώνι συνολικά το τότε κόμμα του έλαβε 601 ψήφους (21,70 %), με τον ίδιο να λαμβάνει μόλις 222 σταυρούς, σε ολόκληρο τον Δήμο Δρόπολης των σχεδόν 20 χιλιάδων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Αυτή είναι η αριθμητική των πραμάτων, ας δούμε όμως την πολιτική και κυρίως την ηθική διάσταση.

Τότε το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης (LSI) άσκησε έφεση και ζητούσε την επανάληψη των εκλογών, σε κάποιες Περιφέρειες, συμπεριλαμβανόμενης και της Περιφέρειας Αργυροκάστρου της οποίας επικεφαλής του ψηφοδελτίου ήταν ο Βαγγελης Τάβος. Η ένσταση, αν και καθόλα βάσιμη, απορρίφθηκε.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο υποψήφιος, πλέον, δήμαρχος Χιµάρας µε το κόµµα του Έντι Ράμα, ρωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες του 2021 για εξαγορά ψήφων από τον Έντι Ράμα και απάντησε ότι με τον Ράμα υπήρξαν τριβές και πως στην πολιτική τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά κυρίως πως η καταγγελία δεν ήταν κατά του Έντι Ράμα «αλλά κατά των υγειονομικών Αρχών, που µε αφορμή τον κορονοϊό έδωσαν εντολή να κλείσουν τα σύνορα µε την Ελλάδα λίγες μέρες πριν από τις κάλπες του 2021». Για την νοθεία του 2021 και τις εξαγορές ψήφων δεν φταίει ο Ράμα αλλά κάποια αόρατη αρχή...σύμφωνα με τον κύριο Τάβο.

Όπως φαίνεται, ο κύριος Τάβος, δεν μπορεί να καταλάβει πως βρισκόμαστε στο 2024 και ότι τα βίντεο, όπως και τα γραπτά μένουν.
Στο δελτίο ειδήσεων του STAR, λοιπόν, παραμονές των εκλογών του Απριλίου 2021, ο υποψήφιος βουλευτής της Περιφέρειας Αργυροκάστρου, Βαγγέλης Τάβος, έλεγε: «Το κυβερνών κόμμα και τα εργαλεία τους εδώ στο Αργυρόκαστρο, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν τους ψηφοφόρους να τους πιέσουν να τους εκβιάσουν να τους εξαγοράσουν».
Στη συνέχεια έλεγε επίσης: «Ασκήσαν διάφορες πιέσεις προς τους συνανθρώπους μας που ζουν και κατοικούν εδώ στη Δρόπολη και το Πωγώνι, με τη στέρηση ψήφου των παιδιών που μένουν στην Ελλάδα βάζοντας την καραντίνα, επίτηδες το έκανε αυτό, δεν έχει σχέση η καραντίνα με την πραγματική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ούτε της Ελλάδας. Το έβαλε επίτηδες προεκλογικά για να αποτρέψει τον κόσμο.
Μέσα στην απελπισία του που χάνει τις εκλογές ο Ράμα προσπάθησε να σταματήσει τους μετανάστες να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές γιατί ξέρει ότι η φωνή και η ψήφος του μετανάστη ήταν είναι και θα είναι πάντα ενάντια αυτής της δικτατορικής κυβέρνησης στυλ Ερντογαν. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πνευματικός γιός του Ερντογάν και προσπαθεί με τους ίδιους τρόπους να κρατήσει την εξουσία όπως είπα έρχεται η πολιτική τους σύνταξη στις 25 Απριλίου.
Ο Ερντογάν με κάθε τρόπο θέλει να έχει στην Αλβανία τον δορυφόρο του, θέλει να έχει τον Ράμα, ο οποίος είναι το πνευματικό παιδί του και δορυφόρος της Τουρκίας σε αυτή τη χώρα».

Όπως βλέπετε, τότε δεν κατήγγειλε καμία (αόρατη) υγειονομική αρχή, αλλά τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, με τον οποίο τώρα -λέει- πως συμφωνούν στο θέμα της Χιμάρας και συνεργάζονται. Με τον ίδιο πνευματικό γιο του Ερντογαν και επικεφαλής δικτατορίας δηλαδή.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια