Ηλίθιες καταστροφικές αποφάσεις από ανεύθυνες ηγεσίες

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος

Διαβάζω ότι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, 6 χώρες μέλη του συμφώνησαν να αναπτύξουν νάρκες στην Βαλτική, για να αποτρέψουν την Ρωσία να δράσει εκεί (Γερμανία, η Πολωνία, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία).
Πιο ηλίθια κι επικίνδυνη απόφαση δεν μπορούσε να ληφθεί (και στο πλαίσιο που ελήφθη), με δεδομένο ότι οι νάρκες είναι τεράστιος κίνδυνος για το περιβάλλον (ακόμη και οι ελεγχόμενες σε μόνιμα ναρκοπέδια) και οπωσδήποτε για την ελευθεροναυσιπλοϊα, αλλά κυρίως γιατί κλιμακώνουν κάθετα την αντιπαράθεση με την Ρωσία και αυξάνουν τους ανταγωνισμούς στο πεδίο, χωρίς να έχουν προκληθεί ή απειληθεί οι χώρες αυτές από την Ρωσία καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Το κακό είναι ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στην σύσκεψη του ΝΑΤΟ και χαρακτηρίζει ολόκληρο το ΝΑΤΟ, οδηγώντας και τις άλλες χώρες σε μία ανοικτή και ξεκάθαρη αντιπαλότητα εξοπλισμών κάθε μορφής, που οδηγεί τον κόσμο όλο σε μεγαλύτερη αστάθεια .
Και απορώ: Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ το αποδέχθηκε έτσι, χωρίς να σκεφθεί τις επιπτώσεις; (δεν περίμενα φυσικά κάτι καλύτερο από αυτόν).

Αλλά και μεταξύ των ηγετών των άλλων χωρών, δεν βρέθηκε ούτε ένας να επισημάνει ότι κάνουμε τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στον Α'ΠΠ;
Ως μέλη της Συμμαχίας έχουν ευθύνη για τις ενέργειες των άλλων μελών που μπορεί να μας σύρουν σε επικίνδυνες πολιτικές για όλον τον πλανήτη.

Σε κούρσες εξοπλισμών και πολεμικές απειλές, την ίδια ώρα που η σημαντικότερη απειλή για τον πλανήτη ολόκληρο είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος;
Πάμε να τον καταστρέψουμε γρηγορότερα και οδυνηρότερα;
Υπάρχει κάποιος που να αντιλαμβάνεται που οδηγούμαστε και επιτέλους να εκφράσει την αντίθεσή του και να τους συγκρατήσει;

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια