Η πτώση του Erion Veliaj

Το πολιτικό τέλος του Erion Veliaj φαίνεται πως είναι πολύ κοντά. Μετά την έκρηξη των σκανδάλων, μετά την αποκάλυψη καταχρήσεων στον Δήμο Τιράνων, φαίνεται πως ο Veliaj θα δεχθεί το τελειωτικό χτύπημα.
Αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της Συνέλευσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις 8 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να απομακρυνθεί ο Veliaj από τα πολιτικά καθήκοντα που ασκεί στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ένταξη του ονόματός του σε μερικά από τα πιο καυτά σκάνδαλα όπως αυτό του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων, οι καταρρεύσεις της «5ης Μαΐου», η υπόθεση του Θεάτρου, η υπόθεση «5D» και άλλα.
Η πτώση του Veliaj είναι ασταμάτητη, καθώς ο ΣΠΑΚ ερευνά τον ίδιο, αλλά και τα μέλη της οικογένειάς του, για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Οι καταχραστές διευθυντές του συνελήφθησαν και ερευνώνται ως δομημένη εγκληματική ομάδα από την Ειδική Εισαγγελία μετά από κατάχρηση χρημάτων των Αλβανών φορολογουμένων και μέσω διαγωνισμών, με τους Αλβανούς να πληρώνουν 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για τη διάθεση των απορριμμάτων και άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ για την αποτέφρωση, ενώ ο αποτεφρωτήρας δεν υπάρχει και η χωματερή είναι στα πρόθυρα της καταστροφής.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια