Επίσκεψη στην Ελληνική Μειονότητα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης


Επίσκεψη στα χωριά Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας , θα πραγματοποιήσει στις αρχές του χρόνου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητοστάκης, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό στον πρόεδρο του Παραρτήματος"ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Ο κύριος Μπελέρης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της αυθαίρετης υφαρπαγής μεγάλων εκτάσεων στην παραλιακή ζώνη της Χιμάρας μετά την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης Ράμα να τις παραχωρήσει προς αξιοποίηση στο υπουργείο Τουρισμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα αποστείλει εκ νέου επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, για τις προκλητικές μεθοδεύσεις των Τιράνων κατά της Ελληνικής Μειονότητας.

Αναφορά στο θέμα έκανε ο κύριος Μητσοτάκης και από το βήμα του κοινοβουλίου, λέγοντας πως “Από το Ελληνικό κοινοβούλιο στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα Τίρανα. Αν η Αλβανία δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας, μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές τις φιλοδοξίες”.

Σχόλια