Στο πλευρό των φοιτητών του Τμήματος Ελληνικών Αργυροκάστρου η Ελληνική Πρεσβεία

Χθες στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο έγινε η τελετή παράδοσης του επιδόματος σε φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου που χορηγεί η Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα σε συνεργασία με το γενικό Προξενείο και το Τμήμα.
Η τελετή αυτή αποτελεί πλέον μια παράδοση, την οποία φέτος δεν την εμπόδισε ούτε ο Κορωνοϊός.
Παρευρέθηκαν φοιτητές και καθηγητές του Τμήματος και άλλοι προσκεκλημένοι, όπως ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου κ. Μπεκτάσι Μέμα.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κύριος Λάμπρος Κακίσης, αναφέρθηκε στο στην ιδιαιτερότητα του Τμήματος και στη συμβολή του στα δρώμενα της παιδείας και του πολιτισμού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, αφού, όπως είπε, οι απόφοιτοι του Τμήματος στελεχώνουν με αξιοπρέπεια κάθε θέση και θεσμό που έχει ανάγκη από στελέχη άψογα καταρτισμένα στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Δεσμεύτηκε επίσης, ότι οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Αλβανία και η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για την ενίσχυση του Τμήματος και την αύξηση του αριθμού φοιτητών στο Τμήμα.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κύριος Μπεκτάσι Μέμα χαρακτήρισε την ύπαρξη του Τμήματος μια επιπρόσθετη αξία του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ουσιαστική γέφυρα σύνδεσης και επικοινωνίας με ελληνικά πανεπιστήμια για την υλοποίηση διμερών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων συνεργασίας. Στήριξε την ιδέα για την ίδρυση δικτύου διασυνοριακών πανεπιστημίων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Εκ΄ μέρους των φοιτητών χαιρέτησε η τριτοετής φοιτήτρια Άννα Ματούση, η οποία αφού ευχαρίστησε τις ελληνικές διπλωματικές αρχές για τη χορηγία αυτή, θεώρησε ότι αποτελεί ουσιαστική στήριξη και σημαντικό κίνητρο για τους φοιτητές που επιλέγουν να σπουδάσουν στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού.

Σχόλια