Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα ότι έχει θεσπίσει ειδικούς νόμους για τους ολιγάρχες

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, σχολίασε την τελευταία έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που αναφέρει την Αλβανία ως την πιο διεφθαρμένη χώρα στα Δυτικά Βαλκάνια, με ασφυκτικό κλίμα για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο Μέτα - ο οποίος χαρακτήρισε την έκθεση "σοκαριστική" - κάλεσε την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (SPAK) να ερευνήσει όλες τις διαδικασίες πρότασης και επανεξέτασης των νομικών πακέτων που επέστρεψε για έλεγχο από το Κοινοβούλιο.

"Η Αλβανία θεωρείται στην ετήσια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ως η χώρα με το υψηλότερο επίπεδο διαφθοράς στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου το ασταθές επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε από αυθαίρετες αποφάσεις και μη διαφανείς και πελατειακές δημοσιονομικές πολιτικές που υπονομεύουν τον ανταγωνισμό και την επιχειρηματικότητα ", είπε ο Μέτα.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι το Κοινοβούλιο έχει απορρίψει πολλά διατάγματα για την επιστροφή νόμων που θεωρούνται αντισυνταγματικοί και απειλούν τα εθνικά και δημόσια συμφέροντα, καθώς και την οικονομία του κράτους, περνώντας ειδικά πακέτα με ευνοϊκό αποτέλεσμα για μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

«Η διαδικασία νομοθέτησης έχει παραβιαστεί κατάφωρα. Τώρα δεν παραβιάζουν νόμους, αλλά δημιουργούν ειδικούς νόμους για να ευνοήσουν συγκεκριμένα άτομα ", δήλωσε ο Πρόεδρος, κάνοντας έκκληση προς τον λαό να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια