Αλβανία: «Τα σχολεία είναι hotspot κορωνοϊου» καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα τα σχολεία γίνονται ένα επικίνδυνο σημείο πρόσβασης του ιού, καθώς μέχρι στιγμής 10 δάσκαλοι έχουν πεθάνει. 

Ο πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Albana Vokshi, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εγγυηθεί καν τις βασικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

«Δυστυχώς, μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες είχαμε κι άλλες απώλειες από το COVID-19 στους τομείς της εκπαίδευσης, 10 εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους από το COVID-19 από την αρχή του σχολικού έτους και αντιμετωπίστηκαν ως απλές στατιστικές από την κυβέρνηση », δήλωσε η Vokshi.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση:
  • Υπάρχουν πάνω από 600 εκπαιδευτικοί και περισσότεροι από 1.300 μαθητές που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε όλη τη χώρα
  • Στα Τίρανα: τις τελευταίες δύο ημέρες 280 μαθητές και σχεδόν 120 εκπαιδευτικοί
  • Στην Κορυτσά: Πάνω από 100 μολυσμένοι εκπαιδευτικοί
Σύμφωνα με την Vokshi  γίνεται ανεύθυνη κατανομή κεφαλαίων σε έργα δευτερεύουσας σημασίας την ώρα που εξελίσσεται μια πανδημία, όπως το έργο του Δημαρχείου των Τιράνων για το Εθνικό Θέατρο, το οποίο εκτιμάται σε 36 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ζήτησε το κλείσιμο εκείνων των σχολείων που δεν πληρούν τα κριτήρια υγιεινής, καθώς και μαζικά τεστ στους εκπαιδευτικούς.

Μεταξύ άλλων, το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά ένα πακέτο υποστήριξης στήριξης των εκπαιδευτικών που να ανέρχεται στα 100-150 € μηνιαίως.

Διαβάστε ακόμη:
-

Σχόλια