Την Αλβανία επισκέφθηκε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη

Ο Πρωθυπουργός Edi Rama δέχθηκε σήμερα σε συνάντηση τον διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, Hans Kluge.

Ο Rama είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Kluge εξέφρασε τις πιο θετικές εκτιμήσεις για τη διαχείριση της πανδημικής κατάστασης στην Αλβανία.

«Με τον διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge, ο οποίος, όπως έκανε δημοσίως στη συνέντευξη τύπου, μου εξέφρασε τις πιο θετικές σκέψεις για τη διαχείριση της πανδημικής κατάστασης στην Αλβανία», δήλωσε ο Rama μετά τη συνάντηση.

Ο Δρ. Hans Kluge προσκλήθηκε από την υπουργό Manastirliu και θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ogerta Manastirliu, ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, συνεχάρη την Αλβανία για τα γρήγορα μέτρα που έλαβε από την αρχή για να ανταποκριθεί στην πανδημία του Covid-19.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην αλβανική κυβέρνηση για την άμεση και αποφασιστική απάντηση στο COVID-19. Η Αλβανία είναι μία από τις λίγες χώρες που δεν υπέστησαν ένα πρώτο κύμα, καθώς αποφάσισε αμέσως να τεθεί σε αυστηρό έλεγχο. Από τον Ιανουάριο, η Αλβανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει δομημένα μέσα, συμπεριλαμβανομένων 3 σαφών στρατηγικών», δήλωσε ο Kluge κατά τη διάρκεια του συνεδρίου./ibna

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια