Η Δρόπολη, ο Κορονοϊος και ... ο πανικός

Δύσκολες ώρες διανύουμε στα χωριά της Δρόπολης και του Πωγωνίου, εν μέσω της πανδημίας από τον Covid 19. Αφενός έχουμε αισθητή αύξηση κρουσμάτων Κορονοϊου και, αφετέρου έχουμε προκλητική αύξηση "μαύρης προπαγάνδας" ,η οποία ,αν μη τι άλλο, προκαλεί πανικό στους εναπομείναντες ταλαιπωρημένους κατοίκους.

Δεν ξέρω ,αν η εν λόγω " μαύρη προπαγάνδα" εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα: κομματικά , πολιτικά, οικονομικά, εθνικά και ούτω καθ' εξής ;!

Γνωρίζω , όμως, πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Δροπολης και του Πωγωνίου έχουν υπερ κουραστεί με τον εμπαιγμό της κοινής γνώμης, έστω και με ζητήματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι η δημόσια υγεία.

Άλλωστε, τέτοιου είδους μέθοδοι, πάντα επιστρέφουν μπούμερανγκ εις βάρος αυτών που προκαλούν και επιβάλλουν πανικό με την προπαγάνδα και τα τεχνάσματα που σκαρφίζονται.

Τι κι αν νοσήσει από Covid 19 ο Δήμαρχος , ο Βουλευτής, ο πολιτευτής ή ένα δημόσιο πρόσωπο, ο οποίος κάθεται καραντίνα σπίτι του για 14 μέρες κι επιστρέφει στα καθήκοντά του;

Τι κι αν νοσήσει ή υποψιάζεται πως έχει νοσήσει ένας γιατρός, μια ή δύο νοσηλεύτριες και κάθονται ολιγοήμερη καραντίνα σπίτι τους ;

Ακόμη κι όταν νοσήσει μια δασκάλα, ένας μαθητής ή οποιοσδήποτε κάτοικος στα χωριά μας; 

Σε όλο τον πλανήτη συμβαίνει αυτό. Σε όλα τα κράτη του δυτικού κόσμου. Στη Μητερα-Πατριδα. Με τη λογική που θέτουν ορισμένοι το ζήτημα και με την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Αθηναίων, Ιωαννιτών και ούτω καθεξής, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί...προ καιρού...(;;;!!!).

Μα, σε ποια χώρα ή πόλη του κόσμου η εκάστοτε Δημοτική Αρχή έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων Κορονοϊου ; Απολύτως, σε καμία χώρα και σε κανέναν Δήμο... Οπότε, πως το ζητάμε αυτό από το Δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου τη στιγμή που με τη βοήθεια και των εθελοντών συμπατριωτών μας, λειτουργεί άψογα εδώ και 9 μήνες ο μηχανισμός παράδοσης φαρμάκων σε κάθε χωριό, συνοικία και σπίτι του Δήμου μας; Βεβαίως, η απολύμανση δημοσίων κτιρίων και χώρων είναι αρμοδιότητα και καθήκον του Δήμου.. Όμως, αυτό γίνεται, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχουν εγκρίνει οι κρατικές αρχές.

Αντί να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα χωριά μας, διότι εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες και κινδυνεύει η υγεία τους, αφού είναι σε διαρκή επαφή με τους ασθενείς από Κορονοϊο, τους θεωρούμε και υπεύθυνους, επειδή ήρθαν σε επαφή με αυτούς ;!

Αντί να στηρίξουμε τη δασκάλα και το δάσκαλο, οι οποίοι προσέχουν τα παιδιά μας σαν κόρη οφθαλμού, τους θεωρούμε υπεύθυνους επειδή νόσησαν ;!

Υπάρχει, βέβαια, δυνατότητα για καλύτερη και περισσότερη ενημέρωση της κοινής γνώμης από τις υγειονομικές και κρατικές αρχές. Υπάρχει, βέβαια, η δυνατότητα , ώστε να περιοριστούν από την αστυνομία οι μετακινήσεις των ατόμων που οφείλουν να είναι σε καραντίνα. Υπάρχει, βέβαια, η δυνατότητα, ώστε να συμβάλλουν περισσότερο όλοι οι φορείς και ο καθένας ξεχωριστά, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού, με ομοψυχία και σύνεση, αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια υγεία στα χωριά της Δρόπολης και του Πωγωνίου.

Ναι, αλλά, ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο λαός, είναι σοφός. Θα μπορέσει να κρίνει τον κάθε πολιτικό, την ώρα της κάλπης. Όμως, δεν είναι καθόλου κόσμιο και ανθρώπινο να εκμεταλλεύονται τον πόνο του κοσμάκη και να εξολοθρεύουν πολιτικούς αντιπάλους "εν ονόματι" της πανδημίας από τον Covid 19 (;!)

Σε αυτή την περίπτωση, δεν κερδίζεις εντυπώσεις, αλλά αποκτάς " το ανάθεμα" της γιαγιάς και του παππού, τους οποίους πανικοβάλεις, ενώ δεν σου φταίνε σε τίποτε και δεν χρωστάνε τίποτε  (;;;!!!)

Τουναντίον, τους οφείλουμε και τους χρωστάμε πολλά...!


Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια