Αδειάζει η Αλβανία: To 12 % του πληθυσμού εγκατέλειψε τη χώρα το 2019

360.699 Αλβανοί πολίτες ή 12,4 % του πληθυσμού έχουν μεταναστεύσει το 2019, σύμφωνα με την έρευνα για τη μετανάστευση που συνέταξε η INSTAT.

«Ο συνολικός αριθμός ατόμων που έφυγαν από την Αλβανία το 2019 είναι 360.699 κάτοικοι ή περίπου το 12,4% του συνολικού πληθυσμού, με βάση την απογραφή του 2011» αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κυρίαρχη ηλικιακή κατηγορία, η οποία μετανάστευσε ήταν 25 έως 29 ετών, ακολουθούμενη από την 20 έως 24 ετών.

Οι προτιμώμενες χώρες μετανάστευσης για Αλβανούς είναι η Ιταλία, η Γερμανία και η Ελλάδα.

Το συμπέρασμα αυτής της έρευνας ήταν ότι οι κύριοι λόγοι για την έξοδο από τη χώρα ήταν οικονομικά προβλήματα, έλλειψη ευκαιριών και γενικές συνθήκες διαβίωσης. 

Επιπλέον, διαπίστωσε ότι περίπου 1,7 εκατομμύρια Αλβανοί πολίτες ζουν στο εξωτερικό, που αντιστοιχεί στο 37% του πληθυσμού. Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει αυτούς που γεννιούνται στο εξωτερικό από Αλβανούς γονείς. Η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό Αλβανών μεταναστών είναι η Ιταλία με περίπου 40% αν και τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία έχει γίνει ο προτιμώμενος προορισμός. Το 20% αυτών που ζουν στο εξωτερικό είναι ηλικίας 20-39 ετών.

 Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι ζήτησαν άσυλο στο εξωτερικό. Εκτιμάται ότι περίπου 50 Αλβανοί την ημέρα, ζητούν άσυλο στην Ευρώπη.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια