Πως εορτάστηκε ο Άγιος Σπυρίδωνας στην Εκκλησία της Αλβανίας

Στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Μπεράτι Αλβανίας, που τα χρόνια του αθεϊστικού καθεστώτος είχε μετατραπεί σε αποθήκη, την παραμονή της εορτής εψάλη εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και ανήμερα όρθρος και θεία λειτουργία.

Εόρτασαν, μεταξύ άλλων, οι ναοί του Αγίου Σπυρίδωνα στους Δρυμάδες Χειμμάρας, στο Κηπαρό Χειμμάρας, στη Βρίνα των Αγίων Σαράντα, στο Βουνό Χειμμάρας, στο Ορίκουμ Αυλώνας, στο Μίφολι Αυλώνας κ. λπ.

Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος ιερούργησε στο ναό του Αγίου Αθανασίου της πόλης, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Και στην Αλβανία είναι έντονη η χάρη των θαυμάτων του αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος διακρίθηκε για την άγια ζωή του.

Στην εποχή μας, που «η αμαρτία επλεόνασε» και η απλότητα και η πιστότητα, που ήταν τα χαρακτηριστικά της ζωής του αγίου Σπυρίδωνα, φαίνεται να είναι τόσο σπάνια, ο κάθε Χριστιανός έχει χρέος να κρατήσει τον εαυτό του καθαρό και πιστό.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του αγίου Σπυρίδωνα, ας διώχνουμε μακριά κάθε σκέψη και πράξη κακίας και πονηρίας, που ζητούν να κυριεύσουν την ψυχή μας.

Και ας φροντίζουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις να αγνίζουμε τον εαυτό μας και να επιδιώκουμε τον αγιασμό μας.

Ας το κάνουμε με θερμότητα και με όρεξη. Και θα δούμε τότε κάποια ουράνια δύναμη να μας πλημμυρίζει, κάποια χάρη να μας συντροφεύει και κάποια χαρά να γεμίζει την καρδιά μας. Το Θεού η δύναμη. Του Θεού η χάρη. Του Θεού η χαρά.





















πάτερ Ηλίας Μάκος
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια