Οι ΗΠΑ δωρίζουν εξοπλισμό στην Αλβανική Αστυνομία Συνόρων

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δώρισαν εξοπλισμό στην Αλβανική Συνοριακή Αστυνομία. 

Ο εξοπλισμός με συνολική αξία 108.243 δολάρια περιλαμβάνει:
  • Δύο σετ που περιέχουν videocopes και busters (εξοπλισμός μέτρησης πυκνότητας)
  • Πέντε σετ εργαλείων που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των σημείων ελέγχου συνοριακών περιπολιών.
  • Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την επίβλεψη των συνόρων, όπως θερμικές κάμερες, νυχτερινά οράματα, επαγγελματικά φώτα χειρός κ.λπ.
Αυτή η δωρεά χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών (EXBS). Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Αλβανία,  Γιούρι Κιμ και ο Γενικός Αρχηγός της Αστυνομίας, Άρντι Βέλιου ήταν παρόντες στην παράδοση της δωρεάς.

Η Πρέσβης Κιμ είπε ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα είναι πάντα στην πλευρά της Αλβανίας στον πόλεμο κατά του εγκλήματος και ο εξοπλισμός για την Κρατική Αστυνομία στοχεύει στην αύξηση των επιδόσεων της Αλβανικής Αστυνομίας, ιδίως όσον αφορά τον πόλεμο κατά της παράνομης διακίνησης και του συνοριακού εγκλήματος ».

«Οι πρόσφατες συλλήψεις στα σύνορα είναι μια καλή ένδειξη ότι ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση που παρείχαμε είχαν θετικό αποτέλεσμα [...] Αλλά πρέπει επίσης να παραδεχτούμε ότι η συνοριακή αστυνομία δεν μπορεί από μόνη της να εγγυηθεί την απόλυτη επιτυχία ενάντια σε εγκληματικές δραστηριότητες. Η μαζική καταστροφή - το εμπόριο όπλων, το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, η τρομοκρατία και το διεθνές οργανωμένο έγκλημα συνδέονται όλα με ένα κοινό νήμα - καθοδηγούνται από κακοποιούς που ξέρουν πώς να προσαρμοστούν και δεν έχουν έλεος ", - έγραψε η πρέσβης

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συνεργάζονται στενά σε αυτόν τον πόλεμο κατά της παράνομης διακίνησης και άλλων μορφών εγκλήματος στην Αλβανία. Όλοι έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν σε μια υγιή κοινωνία που διέπεται από το νόμο. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειές σας και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε νέους τρόπους που μπορούμε να συνεργαστούμε για την καταπολέμηση αυτών των διεθνών προβλημάτων »- κατέληξε η πρέσβης.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Βελίου ευχαρίστησε την πρέσβη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τη συνεχή υποστήριξή τους. Είπε ότι χάρη σε αυτήν την υποστήριξη, η Αστυνομία των Συνόρων διαθέτει σήμερα τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιείται για περιπολία κινητών οχημάτων, για την ανίχνευση ραδιενεργών ουσιών κ.λπ.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια