Αλβανία: 39% αύξηση στους θανάτους τον τελευταίο χρόνο

Τα πρώτα στοιχεία από το Μητρώο δείχνουν ότι από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021 υπάρχουν περίπου 8.500 περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με την ίδια περίοδο από πέρυσι, ή 39% περισσότερο.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, οι θάνατοι COVID-19 στα νοσοκομεία της Αλβανίας έχουν φτάσει τα 1.796.
Μετά το πρώτο κύμα του ιού από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, όταν οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 47% τον Αύγουστο, το δεύτερο κύμα έφερε επιδείνωση της πανδημικής κατάστασης.

Τον Νοέμβριο, καταγράφηκαν 3.373 θάνατοι, ή 111% περισσότεροι σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα από το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας την υψηλότερη εκατοστιαία αύξηση στην Ευρώπη σε έναν μόνο μήνα καθ 'όλη τη διάρκεια του πανδημικού κύκλου.

Ο πιο τραγικός μήνας, από την άποψη του συνολικού αριθμού των θανάτων, ήταν ο Δεκέμβριος με 4.167 θανάτους, σχεδόν διπλάσιος από τον Δεκέμβριο του 2019.

Εκτός από τον Δεκέμβριο, η κατάσταση επιδεινώθηκε για άλλη μια φορά τον Φεβρουάριο, καθώς ένα άλλο κύμα έπληξε τη χώρα, ωστόσο παραμένει πολύ κάτω από τα επίπεδα που καταγράφηκαν μέχρι τα τέλη του 2020.
Τον Φεβρουάριο του 2021, η χώρα κατέγραψε 3.500 θανάτους, ή 79% περισσότερους από τον Φεβρουάριο του 2020.

Σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη που μπόρεσαν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού τον Φεβρουάριο, εν μέσω σκληρών lock down και μέτρων που ίσχυαν από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο, η θνησιμότητα εξακολουθεί να παραμένει υψηλή στην Αλβανία.

Σχόλια