Αλβανία: Το Δημοκρατικο Κόμμα ζητά την επανάληψη των εκλογών σε 9 Περιφέρειες

Το Δημοκρατικό Κόμμα υπέβαλε σήμερα, ημέρα κατά την οποία έληγε η προθεσμία υποβολής ενστάσεων, ένα φάκελο με καταγγελίες στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Το ΔΚ δεν αναγνωρίζει το εκλογικά αποτελέσματα σε 9 από τις 12 Περιφέρειες της χώρας.

Οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν τις γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Απριλίου ως «εκλογική σφαγή» που ισχυρίζονται ότι έλαβε χώρα ένα μαζικό φαινόμενο αγοράς ψήφου, καθώς και η χρήση της δημόσιας διοίκησης και ακόμη και η απειλή των πολιτών.

Κατά συνέπεια, οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να κηρύξουν τα αποτελέσματα ως άκυρα σε αρκετές Περιφέρειες ισχυριζόμενοι ότι η εκλογική διαδικασία «δεν ήταν δίκαιη» και «η βούληση του λαού έχει χαλκευθεί».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από υποψηφίους και παρατηρητές του Δημοκρατικού Κόμματος σε εκλογικά τμήματα, η κυβερνητική πλειοψηφία «χρησιμοποίησε κρατικά περιουσιακά στοιχεία» για να χειραγωγήσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Μεταξύ των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην ΚΕΕ είναι οι πρόσφατες προσλήψεις σε θέσεις δημόσιας διοίκησης τους τελευταίους 3 μήνες, διπλασιάζοντας την οικονομική βοήθεια και χρησιμοποιώντας κρατικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά και καταβολή αποζημίωσης για τον σεισμό την εβδομάδα πριν από την ημέρα των εκλογών.

Η καταγγελία του ΔΚ θα αναγκάσει την ΚΕΕ να αναβάλει αυτόματα έως 20 ημέρες την ανακοίνωση για τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών. Ούτως ή άλλως όμως η λειτουργία του νέου κοινοβουλίου, αλλά και η θητεία της τρίτης κυβέρνησης Ράμα, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια