Αλβανία: Χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου


Η Τεχνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων παρουσίασε σήμερα τα νέα μέτρα κατά του COVID.

Η πρόεδρος της επιτροπής, Mira Rakacolli, ανακοίνωσε ότι με βάση την τρέχουσα σταθεροποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης, η επιτροπή αποφάσισε ότι από 1η Ιουνίου, η απαίτηση χρήσης μάσκας σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να αρθεί, αλλά θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους καθώς και σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 23:00 - 06:00 - Μπαρ και κλαμπ θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά και η μουσική θα επιτρέπεται μόνο έως τις 22:00 μ.μ.

Τα νέα μέτρα

1η Ιουνίου:
Καταργείται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους. Η μάσκα θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, καθώς και σε λεωφορεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι ώρες απαγόρευσης παρατείνονται από τις 23:00 μ.μ. - 06:00 π.μ.
Νυχτερινά κέντρα, ντίσκο, συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά. Η μουσική θα επιτρέπεται έως τις 22:00 μ.μ.

Από τις 15 Ιουνίου:
Οι συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους από το πολύ 10 άτομα θα είναι πλέον σε θέση να φτάσουν τα 50, πρέπει όμως να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς κοινωνικής απόστασης.

Από την 1η Ιουλίου:
Οι ώρες απαγόρευσης παρατείνονται από τις 00:00 έως τις 06:00
Ο κανονισμός για τη μουσική δεν θα αλλάξει, παραμένει μέχρι τις 22:00 μ.μ.
Τα αθλητικά πρωταθλήματα θα επιτρέπονται, με την παρουσία θεατών με μειωμένη χωρητικότητα έως και 30%, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα .

Επιτρέπονται επίσης κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες όπως θέατρα, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συνέδρια με μειωμένη χωρητικότητα έως και 30%, συμπεριλαμβανομένων θεατών και συμμετεχόντων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Συνεχή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, δεν αναφέρθηκαν θάνατοι από τον κορωνοϊο στην Αλβανία.
Οι νέες λοιμώξεις συνεχίζουν να παραμένουν χαμηλές με 20 περιπτώσεις να αναφέρονται σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.
Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 129.000 πολίτες έχουν αναρρώσει από τον ιό, ενώ οι συνολικές λοιμώξεις από την αρχή της πανδημίας υπολογίζονται σε 132.264.
Σύμφωνα με τον αριθμό των εθνικών υγειονομικών αρχών, 2.447 πολίτες πέθαναν από το COVID-19 στην Αλβανία.
Οι τρέχουσες νοσηλείες είναι επίσης χαμηλές, με μόνο 43 ασθενείς να λαμβάνουν εξειδικευμένη νοσοκομειακή περίθαλψη, εκ των οποίων 5 στην εντατική.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια